DUNO JO13-1 wint wedstrijd in goede tweede helft

20 februari 2017 0:00

DUNO JO13-1 - KMD JO13-1 3-0
Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen KMD op het programma, een wedstrijd die oorspronkelijk om 16.00 uur gepland stond, maar helaas toch vervroegd was. Om 9.45 ging de wedstrijd van start onder mistige omstandigheden maar het maakte de wedstrijd op de een of andere manier heroïsch. We hadden nog niet lang geleden uit bij KMD de punten laten liggen, dat hadden we echt aan ons zelf te danken dus vandaag moest er maar revanche worden genomen. Ook omdat vandaag drie punten hard nodig zijn om nog een beetje met de bovenste plekken aansluiting te blijven houden. Het zou weer een enerverende wedstrijd worden vandaag, zoals we van onze toppers gewend zijn. De eerste helft was voornamelijk spannend, niet al te best.

KMD was deze eerste helft gewoon een stuk feller en kreeg al na een paar minuten een goede kans maar Joel blokte het schot knap. DUNO kreeg nauwelijks kansen, een paar minuten later kreeg KMD wederom een goede kans en werd de bal diagonaal vanaf de 16 meter hard in de hoek gepoeierd. Rowan strekte zich volledig en tikte de bal uit de hoek. Geweldige redding! DUNO liet zich verleiden door telkens de lange bal te spelen, voor KMD was dat makkelijk verdedigen. De verdediging van KMD had er niet veel moeite mee, zij waren de betere ploeg voor rust. Gelukkig kon DUNO de 0-0 naar het rustsignaal trekken.

De tweede helft gaf gelukkig een heel ander beeld. Met de nodige wissels was het vanaf de eerste minuut DUNO wat de klok sloeg. Waarschijnlijk hadden onze coaches even van leer getrokken in de kleedkamer, DUNO kwam gewoon ijzersterk voor de dag in de tweede helft. Geen lange bal werd meer gespeeld, er werd gecombineerd alsof het een lieve lust was. De verdediging stond als een huis, op het middenveld werden de duels gewonnen en onze voorste linie was continu gevaarlijk. Kans op kans deed zich voor en na een minuut of 10 kreeg Jason de bal zo rond de middenlijn ingespeeld en dribbelde de bal naar voren. Met een geweldige steekbal zette hij Levi voor keeper en wilde hij de bal in eerste instantie door de benen van de keeper spelen, maar deze liet zich niet foppen. De rebound was echter voor Levi en met een bekeken bal plaatse hij de bal slim in het doel. Wat een opluchting was deze goal zeg! Het werd uitgebreid gevierd en terecht.
JO13 1 KMD kopbalHier bleef het niet bij, DUNO bleef aanvallen en kans voor kans deed zich voor. KMD kreeg sporadisch een kansje, echt gevaarlijk werden ze niet. DUNO kreeg ook een aantal corners te nemen en hoewel dit een gevaarlijk wapen is met zoveel lengte in de ploeg wordt er niet heel veel uit gescoord. Maar wel in deze wedstrijd! Levi kan als geen ander de bal plaatsen en Justin en Boris waren al in beweging. De bal kwam scherp voor en Boris wist zijn hoofd er tegen aan te zetten en goed naar de grond te koppen, 2-0! Voor Boris was dit zijn eerste doelpunt, hij was er ongelofelijk blij mee en het betekende dat de wedstrijd gespeeld was. Dik een kwartier lang speelde DUNO erg goed voetbal, de bal ging van voet naar voet, scherp in de duel en iedereen deed zijn uiterste best.
JO13 1 KMD LeviJustin tekende voor de laatste goal, een echt spitsendoelpunt want zo rond de het strafschopgebied kreeg hij de bal ingespeeld en bedacht zich geen moment. Hij haalde meteen uit en daar had - de overigens geweldige - keeper van KMD geen antwoord op. Met een soort van lob knalde hij de bal hoog in het doel voor de 3-0. Dit was de eindstand, hierna liet DUNO de touwtjes iets vieren maar KMD kwam niet meer in de gelegenheid tot scoren. Super dat Rowan deze wedstrijd de nul kon houden, geweldig gekeept goos!
JO13 1 KMD uittrap keeperEen wedstrijd met twee gezichten, niet best in de eerste helft maar geweldig gespeeld in de tweede helft. Maar het moest vandaag ook wel weer eens gebeuren natuurlijk. Maar mindere fases zullen er altijd blijven komen, het is dat ook geweldig om te zien waar dit team toe in staat is als het eenmaal loopt zoals we zouden willen. We hoeven echt van niemand te verliezen als we er maar in blijven geloven. Volgende week geen competitie, wel een vriendschappelijke wedstrijd tegen Laakkwartier. Tot volgende week allemaal!