Winst voor DUNO JO13-1 in leuke en sportieve wedstrijd

15 januari 2017 0:00

Semper Altius jo13-1 - DUNO JO13-1 2-3
Fijn dat we weer zijn begonnen! Het was koud, veel te vroeg, maar het was een goede wedstrijd van ons team uit tegen Semper Altius wat latijn is voor "Steeds hoger". In ons geval lijkt het wel "steeds vroeger" te worden, maar er was weer een grote schare supporters meegekomen op dit onmogelijke tijdstip, maar het was de moeite waard. Na 300 koffie sleepten de supporters zich de kou in, maar ze werden beloond door een goede wedstrijd van ons team.

De eerste training de maandag er voor was zwaar, erg zwaar. Veel conditionele oefeningen, al die oliebollen moesten weer even weg getraind worden. Maar je zag het in het spel vandaag, ons team was gretig om de drie punten binnen te slepen. Helaas had Freddy zich ziek afgemeld voor vandaag. DUNO opende voorzichtig, gedegen, weer even in het ritme komen leek het. Maar na een paar minuten kwam DUNO wat beter in het spel en dienden de eerste kansen zich aan. In de negende minuut schoot Diego de bal helaas net naast. Dat was het eerste wapenfeit. Semper kwam niet echt in de wedstrijd, achterin stonden we goed. In de 10e minuut kregen we een vrije trap net over de middenlijn. Boris gaf een dieptepass op Gradi, deze nam de bal goed aan, gaf de bal voor op Justin en deze ronde koeltjes af. 0-1! Verdiende goal.
JO13 1 doelpoging
Helaas konden we niet lang van de voorsprong genieten, Rowan twijfelde toen hij de bal ingespeeld kreeg en verloor de bal. Voor een keeper is een foutje cruciaal en kon Semper gelijk maken. 1-1. Maar het vertoonde spel er na gaf vertrouwen bij de supporters. Gradi poeierde de bal net naast en werden er tal van kansen gecreëerd. Cas was in de eerste helft ook lekker op dreef, met een bloktackle zorgde hij er voor dat Semper niet kon counteren. Mede door dit soort onverzettelijkheden kreeg DUNO weer het veldoverwicht en dat betaalde zich uit met een doelpunt. Na een leep steekballetje van Justin kon Gradi de keeper omspelen en de 1-2 intikken. Mooi doelpunt! Gelukkig kon Rowan zijn foutje goedmaken door geweldig redding te brengen op 1 van de spaarzame kansen van Semper Altius. De eerste helft zat er op, tevreden ging ons team zich opwarmen voor de 2e helft en namen de supporters nog maar weer eens een bakkie.
JO13 1 druk voor de goal
Het is altijd weer afwachten hoe een team de kleedkamer uit komt, Thomas kwam de verdediging versterken en Boris schoof een linie op. Het spel was redelijk verzorgd, DUNO bleef de bovenliggende partij maar ging slordig met de kansen om. De voorhoede van Semper bestond uit een paar zeer behendige voetballers en onze verdedigers hadden er de handen vol aan. Heel veel kansen kregen ze niet, DUNO was gewoon beter. In de 32e minuut kreeg Boris een goede kans en schoot de bal richting de korte hoek. De keeper kon redding brengen en gaf daarmee de zoveelste corner weg. We kregen veel corners deze wedstrijd, zelf vind ik dat we daar meer mee moeten doen met zoveel lengte in de ploeg. Verder kunnen onze wat kleinere jongens zoals Gradi en Diego erg goed koppen.
JO13 1 trainers
In de dug-out was Niels even het gespreksonderwerp. Hij vind het niet leuk rechts back te spelen, maar wat is hij goed. Snel, behendig en heeft spelinzicht. Je kunt hem overal neerzetten. Alles wat hij deed was goed. Dikke voldoende vandaag. Maar vandaag scoorde niemand een onvoldoende. Ons derde doelpunt kwam in de 32e minuut, heerlijk zo'n scorebord. Justin werd over links weg gestuurd en kon de achterlijn bereiken. Hij gaf hem netjes voor en Jason tikte de bal over de doellijn. 1-3. Na deze goal werd het wat rommelig, zelf denk ik dat de drang naar voren iets te groot werd. Boris kreeg wat scoringskansen en wil zo graag zijn eerste doelpunt maken! Maar soms moet een team er maar voor kiezen de voorsprong te verdedigen.
JO13 1 kanonskogel
Het werd in de laatste minuten onnodig spannend omdat Semper ineens aanvoelde dat DUNO verslapte. Wat daarbij wel leuk was, was dat Rowan zich kon onderscheiden door een geweldig hard schot te keren en waarbij hij zich echt moest strekken om de bal weg te tikken. Nu dat Semper in de allerlaatste minuut nog scoorde, waarbij Rowan echt kansloos was, kon hij toch zeggen dat hij zijn ploeg aan de drie punten heeft geholpen! De laatste vijf minuten even buiten beschouwing gelaten hebben we onze eerste wedstrijd gewoon goed gespeeld. Het was een leuke en vooral sportieve wedstrijd met een goede scheidsrechter. Door deze drie punten klimmen we meteen in de ranglijst. Het staat allemaal erg dicht bij elkaar, maar we staan nu gewoon keurig op de derde plek!

Volgende week een wat beter tijdstip. We spelen dan om 12.00 uur tegen de koploper uit bij SVH! Komt iedereen dan weer ons team aanmoedigen? Ze rekenen op jullie!