Heerlijke pot voetbal van DUNO O13-1 (met foto's)

12 oktober 2016 0:00

DUNO O13-1 - GSC Esdo O13-1 3-1
Een thuiswedstrijd, mooi tijdstip, heerlijk weer en een hoop toeschouwers. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een heerlijke pot van te maken en ons team van O13-1 heeft ons niet teleurgesteld.

De wedstrijd begon iets later dan gepland maar toen het fluitsignaal eenmaal klonk was het DUNO die de wedstrijd domineerde. Met af en toe opportunistisch voetbal wist DUNO de tegenstander steeds op eigen helft vast te zetten maar om de wedstrijd naar je hand te zetten moet je wel scoren en dat lieten we na. Dan zal je altijd zien dat zodra de tegenstander een keer gevaarlijk wordt, de bal meteen in het netje ligt. Helaas beoordeelde onze keeper Rowan een hoge bal vanaf links niet helemaal juist en sloeg de bal zijn eigen doel in. 0-1 voor Esdo. De druk werd door DUNO meer opgevoerd en dat zorgde voor veel gevaar voor het doel van Esdo. Schoten van Niels en Diego spatten uiteen op de lat, en DUNO verdiende toen echt een doelpunt. Goed om te zien was dat DUNO er in bleef geloven, de inzet was dan ook prima maar helaas kwamen we niet tot scoren de eerste helft. Maar als we zo zouden blijven spelen zou het vanzelf goed komen, nu maar hopen dat na rust het team de zelfde inzet zou blijven tonen.
JO13 1 GSCEsdo druk voor doel
Gelukkig was dat het geval! DUNO speelde veelvuldig op de helft van GSC Esdo en al redelijk snel scoorde Diego met wederom een fraaie kopbal de gelijkmaker, 1-1. Dit was natuurlijk meer dan verdient. Na deze treffer kwam Esdo er zo af en toe ook gevaarlijk uit al kregen zij niet al te veel kansen op 1 hachelijk moment voor het doel van DUNO na. Wat een mazzel dat de bal er toen niet bij ons in vloog. Snel er na kwam Jason in scoringspositie na een goede assist van Cas. Hij raakte de bal naar mijn idee niet helemaal optimaal maar hij was wel richting de hoek en de keeper kreeg zijn hand er niet helemaal achter. 2-1 voor DUNO en dat werd wel even gevierd op het veld. Een meer dan terechte voorsprong. Na deze treffer was het opletten geblazen voor de verdediging van DUNO want er waren een paar snelle jongens bij maar het stond redelijk goed achterin. De tweede helft verdedigde Quinten ons doel en hoewel hij niet al te veel te doen kreeg deed hij zijn werk goed. DUNO bleef de betere ploeg en de kansen stapelden zich op.
JO13 1 GSCEsdo 02Boris dacht uit te kunnen halen op de rand van de 16, maar werd naar beneden getrokken. Zijn tegenstander belandde vol op zijn hoofd en Boris moest duizelig het veld verlaten. Diego kreeg een erg goede kans oog in oog met de keeper maar kon de bal niet genoeg richting geven, Niels probeerde het met een afstandsschot maar ook dit schot trof geen doel. Het was wachten op de bevrijdingstreffer en die kwam er. Nadat het voor het doel van GSC Esdo min of meer een schiettent was geworden, knalde Gradie de bal in de rechter bovenhoek. Nadat hij al een goede kop kans kreeg scoorde hij toch de 3-1 en esdo was gebroken. Wat jammer dat een erg mooie combinatie over rechts af werd gevlagd voor buitenspel. Terecht overigens, maar in deze "1 x raken" combinatie zagen we even waar dit team toe in staat is. Helaas kwam DUNO niet meer tot scoren maar de drie punten waren dik verdient.
JO13 GSCEsdo 01
Een uitstekende wedstrijd waar door de ouders nog gezellig over werd nagepraat. De een vond het combinatiespel bij tijd en wijle goed, de ander de inzet. Hoe dan ook, ik denk dat we vandaag een team hebben gezien dat na een 0-1 achterstand er in bleef geloven en door een goede inzet de achterstand wist om te buigen naar een 3-1 overwinning. Je ziet dit team elke week beter worden, dus we zijn op de goede weg. Na de wedstrijd trakteerde Diego ons op zijn gewonnen taart die hij won met de fotowedstrijd dus het bleef nog lang gezellig.
JO13 1 GSCEsdo voorzet
Volgende week de inhaalwedstrijd uit tegen Zoetermeer, aanvang 9.45. Dat wordt dus 8.45 verzamelen op Zoetermeer. Mochten we hier de drie punten kunnen pakken doen we nog goede zaken, en kunnen we op punten nog gedeelde derde worden, alhoewel we een minder goed doelsaldo hebben, denk ik dat dit genoeg reden is om de mouwen in deze bekerronde nog 1 maal flink op te stropen. Tot volgende week!