DUNO JO13-1 blijft in winning mood

7 november 2016 0:00

DUNO O13-1 - Verburch O13-2 4-1
Na de geweldige pot voetbal van vorige week waren de verwachtingen deze week hoog gespannen. Vorige week versloegen we immers nog Die Haghe met de nodige vechtlust en was ons team er deze week op gebrand de huidige goede vorm door te trekken. Verburch had dik op de broek gekregen in de eerste wedstrijd, al bleek dat een erg geflatteerde overwinning voor KMD. Vandaag wederom een thuiswedstrijd op ons geliefde veld 2, een lekker zonnetje bij aanvang van de wedstrijd en 15 Dunospelers die door Nathan en Jeffrey klaargestoomd waren deze wedstrijd er vol voor te gaan.

Ik zeg 15 spelers maar helaas kan Thomas deze week nog niet mee doen. Hij heeft nog te veel last van de vorige week opgelopen hamstring blessure, dus hij nam plaats op de bank. Helaas kon door tijdgebrek de teamfoto niet doorgaan, dat doen we de eerstvolgende thuiswedstrijd. Rowan stond weer in het doel, hij lijkt voorlopig de eerste keeper van dit team, maar hij weet dat Quinten hem in de nek hijgt. Geweldig toch deze concurrentiestrijd, zo houden we de keepers scherp. Cas was er deze week ook weer bij dus we waren compleet.
Dan de wedstrijd; Levi won de toss en DUNO trapte af. De bal werd lekker rondgespeeld en je zag dat er vertrouwen was en concentratie. Hoewel, de eerste de beste aanval van Verburch was raak! WTF... Zelf had ik het even gemist maar de uitworp van Verburch was er een die vanuit de borst werd genomen hetgeen de scheidsrechter blijkbaar was ontgaan. DUNO dacht dat er wel gefloten zou worden en liep niet mee met de tegenstander en deze kon heel makkelijk afronden. Nog geen twee minuten bezig en baf... 0-1!
JO13 1 Freddy aan de balEen flinke tegenslag voor ons team maar nog tijd zat. We lieten ons niet gek maken en al snel werd duidelijk dat DUNO een stuk sterker was en veel beter verzorgd voetbal speelde. Verburch kreeg nauwelijks kansen, ook omdat onze twee mandekkers Freddy en Julian hun tegenstanders volledig in hun zak hadden gestoken. Daarnaast waren onze twee centrale verdedigers Danitja en Boris erg geconcentreerd. De achterhoede was deze wedstrijd een stabiele factor. DUNO voetbalde helmaal gewoon sterk. Niet alles lukte, maar Duno bleef druk houden naar voren en werden er flink wat kansen afgedwongen. Justin en Jason legde weer de nodige energie in hun acties en hoewel Jason klein is van postuur en vaak een fysiek sterkere tegenstander treft blijft hij gaan op elke bal en is een ware plaaggeest voor de verdedigers. Na ongeveer een minuut of tien was hij er als de kippen bij om achterin bij verbuch een bal te onderscheppen en richting het doel te dribbelen. Koeltjes maakte hij de gelijkmaker.
JO13 1 juichen na goal JustinNog voor de rust stelde Duno helemaal orde op zaken door 2-1 te scoren. Een magnifieke volley van Justin! De achterhoede van Verburch rammelde aan alle kanten en in plaats van de bal naar voren te peren werd er voor het doel uit verdedigd en nam Justin hem vol op zijn slof. Zelf had ik niet zo'n beroerde pass van verburch verwacht, dus was ik niet op tijd om deze volley te fotograferen. Sorry Justin maar dit was tot nu toe je mooiste. Vervelend dat ik hem niet heb vastgelegd. Deze 2-1 was meteen de ruststand en waren de toeschouwers ondertussen behoorlijk nat geregend. Maar Miranda beloofde ons dat het zonnetje weer zou gaan schijnen in de tweede helft!
JO13 1 Jason gaat voor elke bal
Zoals zo vaak wordt een goede eerste helft niet altijd gevolgd door een goede tweede helft. Dit was bij deze wedstrijd min of meer ook het geval. DUNO bleef de betere partij maar het was vaak erg nerveus. Goede momenten werden afgewisseld door mindere. Vaak komt dit door toedoen van een slechte bal-aanname wat op dit snelle veld funest is. Als je op dit veld de bal niet goed aanneemt ben je of de bal of kwijt, of het moment is weg. En zolang de 3-1 niet wordt gescoord blijft het billenknijpen. Nu was Verburch nauwelijks gevaarlijk, maar DUNO kwam ook niet tot scoren. Maar achterin bleef DUNO lekker sober spelen en gaf niets weg. Zolang we koel blijven is het wachten op de derde treffer en die kwam er. Gradi scoorde de 3-1 na een korte combinatie door het midden maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. De scheids wees echter naar het midden maar mede door toedoen van onze technische staf werd de goal alsnog geannuleerd. Heel sportief van Nathan en Jeffrey, dat zie je niet zo vaak. Gelukkig scoorde Gradi zelf alsnog de 3-1, mede door toedoen van Niels die ik zelf erg goed vond spelen vandaag. Hij verdiende zelf ook echt een doelpuntje want hij was er een paar keer dichtbij. Bovendien gun je het hem omdat hij totaal niet zelfzuchtig is, een echter teamplayer dus.
JO13 1 Niels
De 4-1 werd letterlijk binnen geknald door Justin. Wederom na een goede actie van Niels poeierde Justin de bal met een snelheid van een kilometertje of 150 tegen de touwen en binnen waren de 3 punten. Wederom een goede wedstrijd en het vertrouwen binnen dit team wordt merkbaar groter. Zoals Nathan het zelf zegt, we weten elkaar steeds beter te vinden.
JO13 1 Justin maakt 4 1
We zijn nog maar twee wedstrijden onderweg maar we kunnen toch niet ontkennen dat we een geweldige "vibe" hebben gevonden en de sfeer helemaal te gek is binnen en buiten dit team. Ik merk het aan mezelf, ik kijk nu al weer uit naar de volgende wedstrijd, uit om half 11 bij Quintus. Zin in!!