DUNO O13-1 haalt tegen koploper GDA alles uit de kast

3 oktober 2016 0:00

GDA O13-1 - DUNO O13-1 3-2, zaterdag 1 oktober 2016

Met de fikse nederlaag van vorige week nog in het achterhoofd mocht ons team uit naar GDA om te proberen zich te revancheren. GDA staat aan de leiding in deze poule en is het voor ons team het moment om te laten zien wat het in huis heeft. Het was weer heerlijk vroeg deze morgen maar wederom was het heerlijk weer met een hoop ouders langs de kant. Vastberaden weer een aantal mooie foto's te schieten kwam ik er achter dat een geheugenkaartje wel erg handig is in zo'n fototoestel, beetje dom om deze thuis te laten liggen... Geen foto's dus deze week.
Na een heerlijk bakkie begon om 9.00 de kraker en was het veld nog zeiknat van de douw.

Dit zorgde er voor dat de bal erg traag over het veld rolde en moest er dus strak en hard ingespeeld worden. Iets waar ons team woensdag wel flink op had getraind, maar op kunstgras is dat wel andere koek. Daar moesten we wel even aan wennen en Duno kwam dan ook niet zo goed in het combinatiespel. GDA was in de duels gewoon even wat feller en DUNO kon er eigenlijk alleen maar verdedigend werk tegenover stellen. Dat kon natuurlijk niet lang goed gaan en drong GDA aan om de openingstreffer te forceren. GDA zette flink druk naar voren en was elke tweede bal voor hun. Helaas was het al snel raak door niet al te best verdedigend werk en scoorde ze de 1-0. Weer liepen we achter de feiten aan terwijl we er toch op gebrand waren een goed resultaat te behalen. Je kunt als trainer nog zo goed proberen het team te motiveren maar ze moeten het dan wel oppikken. DUNO kwam er niet uit, geen combinatie werd gezocht en was het na een hoge bal wederom raak. 2-0. Toen vonden de coaches het genoeg en werden er 4 spelers gewisseld. Dat moest toch even een shock-effect teweeg brengen en dat gebeurde wel aardig. DUNOwas wat vaker op de helft van GDA te vinden alhoewel er niet te veel kansen werden gecreëerd. In de tweede helft moest er echt een tandje bij, en dat deden ze!
De tweede helft begon en al snel werd duidelijk dat DUNO het over een hele andere boeg ging gooien. Met misschien niet altijd even mooi voetbal werden steeds meer duels gewonnen en stond het achterin wat beter. Julian vond ik erg goed spelen vandaag, hij was in de eerste helft het enige lichtpuntje maar de tweede helft deed iedereen erg zijn best. Zo zie je maar, als je er even in gaat geloven gaat het vanzelf lopen. Het was echter GDA die de eerste goede kans kreeg deze tweede helft met een schot uit de tweede lijn maar Rowan pakte deze lastige zeiknatte bal klemvast! Hij bracht de bal snel weer in het spel en konden we door het midden Justin bereiken die vanaf zijn eigen helft op de keeper van GDA af kon stormen. Als die lange stelten op gang zijn is hij niet meer te stoppen en hij kon de bal keurig langs de keeper schuiven en zorgde zo voor de aansluitingstreffer 2-1. Het spel ging na dit doelpunt over en weer en werd het een heel erg spannende wedstrijd. Ook wij ouders gingen er helemaal in op en werd fanatiek aangemoedigd. GDA kreeg wat meer de overhand, maar Duno de kansen. Zo schoot Justin hard op doel maar kon de keeper knap redding brengen. Weer een ver hoog schot van GDA maar gelukkig belanden de bal op de lat. Wat een wedstrijd! En wat tof dat DUNO zich zo knap in de wedstrijd had gespeeld. Alles werd uit de kast gehaald en voor elke meter gestreden. Jason kreeg een levensgrote kans maar schoot jammer genoeg naast. Hij was er kapot van. Gevaarlijke corner van GDA die gelukkig hard naast werd geschoten, achterin was het opletten geblazen.

Helaas hadden we geen antwoord op een snelle combinatie door het midden en kon GDA de 3-1 scoren. Maar DUNO liet het er niet bij zitten en bleef aanvallen. Vrije trap voor DUNO net over de middenlijn. Boris legde de bal net over de verdediging en kwam voor de voeten van Joel. Hij bedacht zich geen seconde en schoot de 3-2 binnen. Snel de bal pakken voor een laatste slotoffensief maar helaas werd er niet meer gescoord. Wat een wedstrijd zeg! Na een slechte eerste helft heeft DUNO er de tweede helft geweldig voor gestreden. Weer is gebleken dat DUNO goed kan meekomen in deze poule als er geloof is binnen dit team. Als we nu de volgende keer eerder de mouwen opstropen hoeven we van niemand te verliezen. Met nog twee wedstrijden te gaan in deze bekerpoule hebben we nog alle kans om ons voor de eerste klas veilig te spelen. Zaterdag thuis om 10.15 tegen GSC Esdo. Lekker op ons eigen terrein op een schappelijke tijd dus iedereen aanwezig zijn om ons team aan te moedigen. Tot dan!