DUNO D1 verliest het hoofd en de wedstrijd

20 maart 2016 0:00

VELO - DUNO D1 5-1, zaterdag 19 maart 2016

Vandaag moest de D1 een uitwedstrijd spelen op het grote en mooie sportcomplex van VELO. Helaas was Danitsja aan de ziekenboeg toegevoegd, zodat er gebruik gemaakt moest worden van invallers. Daniel, Giovanni en Jason bedankt voor jullie steun.

Een warming-up geeft vaak een afspiegeling van de scherpte van een team. Dit voorspelde niet veel goeds, want er was weinig gedrevenheid te ontdekken.
Het was dan ook niet erg verwonderlijk, dat we in de eerste minuut al direct tegen een 1-0 achterstand aankeken.
Gelukkig schrok DUNO toen wakker, want de strijd werd aangegaan. Dat leverde een mooi doelpunt op van Justin die de bal prima meenam en goed inschoot.
In de rest van de eerste helft bleef het gelijk opgaan, en Issam zag nog een afstandschot net over gaan.
Helaas ging het kort voor rust fout. Romano kon een bal niet klemvast krijgen, zodat het in de rebound een koud kunstje was om de 2-1 aan te tekenen. Een forse tegenvaller voor DUNO, maar er was nog een helft te spelen. Het was niet de wedstrijd van Romano, want na de rust stompte hij een bal weg uit het doel, maar bleef op wonderlijke wijze met zijn voeten in het net hangen, waardoor hij te laat bij de rebound was (3-1).
Nu werd het wel erg moeilijk, maar in plaats van op jacht te gaan naar eerherstel, verloor DUNO het hoofd. Er werden teveel overtredingen begaan, en de prima scheidsrechter had zijn handen vol aan de wedstrijd.
Het werd 4-1 uit een strafschop na een overtreding van Issam, al ging de aanvaller van VELO wel erg theatraal naar de grond. De wedstrijd was beslist, maar we konden niet met opgeheven hoofd vertrekken, want zowel Robin als Jordy werden voor 10 minuten naar de kant gestuurd. Ook bij VELO was er een uitsluiting.
De wedstrijd lag door al deze incidentjes vaak stil, en dat kon met name DUNO zich aanrekenen. Er werd nog een vijfde treffer gescoord, maar dat deed er allang niet meer toe.

Onze spelers zullen moeten leren onder alle omstandigheden de rust te bewaren, en zich uitsluitend met voetbal bezig te houden en niet met randzaken.
Volgende week is de uitwedstrijd tegen Schipluiden.