DUNO D1 weer met beide benen op de grond

28 november 2015 0:00

DHC D3 - DUNO D1 6 - 0 Na de overwinning van vorige week zondag tegen HVV was het zelfvertrouwen van de D1 weer wat toegenomen. Misschien wel teveel toegenomen, want de inzet tijdens de training maandag was niet om over naar huis te schrijven.

De spelers moeten blijven beseffen, dat goed spel niet zomaar komt aanwaaien, maar dat er wel degelijk voor gewerkt moet worden. Als je dan een tegenstander als DHC treft, weet je dat het moeilijk kan worden. De wedstrijd speelde zich af op een voor D-spelers ongebruikelijk tijdstip, namelijk om 15:00 uur.

Toch begon DUNO voortvarend, en de tegenstander werd vastgezet op eigen helft. DHC raakte niet snel in paniek, en speelde de bal achterin goed rond. DUNO had dan ook de hulp nodig van de keeper van DHC om zijn eerste kans te creëren. Elian kreeg de bal rechtstreeks in zijn voeten gespeeld. Hij speelde naar Justin, maar zijn inzet ging naast. DHC speelde verzorgd voetbal, en begon zich langzaam onder de druk van DUNO uit te voetballen. Het leverde een aantal benauwde momenten op voor het doel van Romano, maar vooralsnog kwamen we met de schrik vrij. Wesley speelde voor het eerst sinds tijden weer een wedstrijd mee na een langdurige blessure. Zijn inbreng duurde niet al te lang, maar lang genoeg om een mooie kans te krijgen. Zijn schot ging naast.

Helaas was het DHC dat als eerste scoorde. Als fan van de groenzwarten valt het niet mee om toe te geven, maar de aanval die aan het doelpunt vooraf ging was erg mooi. Een mooie rush langs de linkerzijlijn en daarna een prachtige voorzet, waar de spits alleen maar tegenaan hoefde te lopen (1-0). Niets aan de hand nog, maar niet veel later werd het 2-0 na een verkeerde terugspeelbal. Het had voor de rust nog erger kunnen worden, want opnieuw een hoge voorzet zwabberde bijna het doel in.

Even rust en opwarmen in de kantine. Dat gold ook voor Henk (vader van Sem), de grensrechter van vandaag, want hij stond nog te genieten van zijn warme kopje koffie toen de spelers alweer stonden te blauwbekken op het veld. Snel scoren was het devies voor DUNO in de tweede helft, en snel gescoord werd er, maar helaas viel het doelpunt aan de andere kant, en de wedstrijd was min of meer beslist. Het sierde DUNO, dat ze probeerde er nog wat van te maken, maar de gaten werden groter en groter. Bij afwezigheid van de zieke Freddy speelde Robin in de tweede helft achterin. Robin is met zijn atletiekachtergrond één van onze snelste spelers, maar hij werd regelmatig eruit gelopen door zijn directe tegenstander. Soms heb je nu eenmaal baas boven baas.

DHC ging efficiënt met de kansen om, en zo vielen er nog drie doelpunten. Elian probeerde de eer nog te redden, maar ondanks dat hij drie man van zich af wist te schudden, was het uiteindelijk de keeper die als overwinnaar uit de strijd kwam.
Onze helden staan weer met beide benen op de grond. Dat is helemaal niet erg, want DHC is een sterke ploeg, en zij hebben dan ook verdiend gewonnen. Hopelijk gaan de spelers wel even bij zichzelf te rade, en tonen ze deze week de benodigde inzet op de trainingen, om volgende keer nog beter voorbereid aan de wedstrijd te beginnen.