DUNO JO13-1 doet wat het moet doen en pakt drie punten

28 april 2018 0:00

Een vroege uit wedstrijd tegen de JO13-2 van Die Haghe. Om in de ranking bovenin te blijven en om kans te maken om kampioen te worden, moet er gewonnen worden. En het liefst met zoveel mogelijk doelpunten om het doelsaldo omhoog te krikken. Wedstrijdbespreking en warming up zijn gedaan. Beide teams staan er klaar voor, grensrechters en scheidsrechter ook. Fluitsignaal klinkt en de bal rolt over het veld.

DUNO komt al snel richting het doel van Die Haghe. Maar de bal wordt tegen gehouden. Al snel blijkt DUNO de betere in het veld te zijn. Ook voetbalt DUNO meer. Klinkt gek als je een voetbal wedstrijd kijkt maar voetbal kenners zullen mij vast wel begrijpen. Bij een 0-4 voorsprong krijgt DUNO een penalty. Deze werd veroorzaakt door hens door een Die Haghe speler. De penalty wordt genomen en wordt mooi en beheerst ingeschoten. We gaan met 0-5 de rust in. Tijdens de rust valt er een stortbui.
Bij aanvang van de tweede helft is het gelukkig weer droog en gaan we er weer tegenaan. Die Haghe begint de wedstrijd iets feller. De kansen die ze creëeren worden door de verdediging of de keeper afgestraft. Over de tweede helft kunnen we verder best kort zijn. Een heleboel gemiste kansen. Als deze allemaal raak waren had het zo 0-18 kunnen staan. Maar dit is niet het geval. Gelukkig wordt er in de laatste paar minuten van de wedstrijd door (eindelijk) mooi overspel de 0-6 gemaakt. DUNO neemt 3 punten mee naar huis.