DUNO D1 verliest het hoofd in tumultueus duel tegen HBS

12 december 2015 0:00

HBS D - DUNO D1 5 - 1 Drie dagen na de succesvolle oefenwedstrijd tegen Quick mochten we op bezoek bij HBS. We hadden dit seizoen al twee keer tegen dit team gespeeld, met als resultaten een kleine nederlaag en een gelijkspel.

In de laatste ontmoeting (3-3) meende HBS zich te moeten beklagen over de arbitrage. Vandaag was het omgekeerde het geval, maar daarover later meer. Freddy ontbrak vandaag vanwege ziekte, maar verder waren we compleet.
HBS trad aan met andere shirts dan gebruikelijk. Door de gekozen kleurencombinatie werden zij af en toe aangemoedigd met ‘Hup Ajax'. Blijkbaar inspireerde hen dat tot grote daden, want vanaf het begin werd DUNO flink onder druk gezet. DUNO verweerde zich dapper, maar moest een doelpunt toestaan vanwege een gegeven strafschop. De overtreding was er wel, maar de speler werd in buitenspelpositie aangespeeld. Het vlagsignaal werd genegeerd, en het buitenkansje werd benut (1-0).

HBS ging door, en even later kregen zij opnieuw een mooie kans, maar de bal vloog over het DUNO-doel. HBS voerde de druk op, en na een mooie aanval werd de 2-0 ingeschoten. Er volgden nog een aantal kansen, waarvan HBS er voor de rust nog één wist te verzilveren (3-0). Na de rust was DUNO weer vrij snel op het veld terug. De adrenaline van de eerste helft was blijkbaar nog niet helemaal verdwenen, want de spelers waren te veel met randzaken bezig. Om onduidelijke reden kreeg Lars een gele kaart, waardoor DUNO tijdelijk met een man minder kwam te staan.

Dat kon er ook nog wel bij, en een aantal DUNO-spelers raakte gefrustreerd. Jeffrey riep daarom zijn spelers voor een afkoelingsperiode even naar de kant. Gelukkig werd de wedstrijd na een paar minuten weer voortgezet. DUNO leefde even op, en Justin kreeg een mooie kans, maar hij raakte de paal. Aan de andere kant was HBS wel trefzeker (4-0). Even later kreeg HBS opnieuw een penalty en ditmaal was er geen discussie mogelijk. Ook deze bal ging erin (5-0). Het was een uitzichtloze situatie. Gelukkig was er nog een klein lichtpuntje, want Justin wist met een mooi afstandschot de eer van DUNO te redden (5-1).

HBS kreeg nog één kans, maar Romano wist een nog grotere nederlaag te voorkomen. De conclusie is, dat DUNO verloren heeft van een betere tegenstander. De balaanname van onze helden was veelal onder de maat, waardoor we veel balverlies leden. Er was wel reden zich te beklagen over de arbitrage. Helaas gaat dat bij veel van onze spelers ten koste van de concentratie. We zullen hier wel vaker mee te maken krijgen, en dan is het zaak om het hoofd koel te houden, en alleen oog te hebben voor het spel en niet voor de randverschijnselen. Aan de ene kant dus een wijze les, aan de andere kant een wedstrijd om snel te vergeten.

Volgende week is er geen wedstrijd, dus dit is het laatste verslag van de D1 voor dit jaar. Ik wens iedereen fijne feestdagen toe.