Geheime commando training legt basis voor succes D1 in Haaglanden Cup

18 mei 2011 0:00

Een geheime training bij het korps mariniers blijkt voor DUNO D1 de basis te zijn geweest bij het veroveren van een finaleplek op de slotdag van de Haaglanden Cup. In de Delftse bossen deden de mannen van Henk van Veen bijzonder nuttige ervaringen op. Zie bijgaand verslag van het succes.

DUNO D1 - Laakkwartier D1 (0-1) 4-1

Afgelopen maandag 16 meiheeft DUNO D1 zich weten te plaatsen voor de finaledag van de Haaglanden Cup (zaterdag 28 mei bij Haaglandia)ten koste van Laakkwartier D1. In een bloedstollende wedstrijd wist de D1 een 0-1 ruststand om te buigen naar een 4-1 overwinning.

Wat lag ten grondslag aan deze overwinning? Een geheime training bij het korps mariniers. Want de vrijdag ervoor hebben zij een ware commandotraining ondergaan in de Delftse bossen. Op deze avond werd getraind op het infiltreren van de vijandelijke linies bijvoorkeur in de laatste verdediging linie. Deze training zou zeker helpen naar later blijkt. (lees onder de foto verder)

d1laakk

In de eerste helft was het veldspel prima verzorgd maar in de eindpass waren we wat onzorgvuldig. Hierdoor konden we geen vuist maken en kansen creëren. Laakkwartier kon dat wel en door een klein misverstand op het middenveld wist de zeer behendige spits van Laakkwartier de score te openen. Max keek even beteuterd want het was lang geleden.Bijna zo lang geleden dat hij bijna niet meer wist hoe hij de bal uit het net moest halen. Maar als altijd recht dit team de rug en gaat onverdroten voort met de wedstrijd. In de rust de nodige aanwijzingen en spelerswissels.

De 2e helft is pas 2 minuten op weg als Siebe de bal oppakt op links en met een mooi beheerst afstandschot de bal over de keeper van Laakkwartier schiet. Als we aftrappen is het Desley die DUNO op 2-1 zet. Wederom die ontlading in en buiten het veld. Want ook nu waren onze trouwe supporters, familie en DUNO-leden rijkelijk aanwezig om ons team naar de overwinning te juichen. Alsof dit niet genoeg is weet Bram de bal van dichtbij tegen het net te knallen. Dit ging niet zomaar want voorafgaand aan deze goal hadden we alvier keer geschoten maat de paal, keeper en spelers stonden op dat moment een goal nog in de weg.
Maar als gezegd Bram laat uiteindelijk toch het net bollen.

Voor Laakkwartier, dat tot dit moment goed meevoetbalde, was dit de genadeklap. DUNO krijgt vleugels en overklast de tegenstander in de laatste minuten met zeer goed voetbal. Als Desley dit goede spel dan ook nog eens met een mooi doelpunt bekroond is de overwinning compleet.

DUNO D1 gaat door naar de finale dag van de Haaglanden Cup!