DUNO D1 moet weer terug naar tijd dat iedereen een beetje bang voor dit team was

9 februari 2014 0:00

DUNO D1 - Laakkwartier D2 2-2, zaterdag 8 februari 2014

Vandaag de terugwedstrijd tegen Laakkw. In de woensdag gespeelde vriendschappeijke wedstrijd tegen DHC (6-1 verlies) hebben we gemerkt hoe je niet aan een wedstrijd moet beginnen. Ik heb al vaker gezegd dat wij het moeten hebben van veel inzet en werklust. Doen we dat dan kunnen we ook lekker gaan voetballen.

Tegen DHC lukte dit niet maar tegen Laakkw moest dit zeker wel gebeuren. Hier was iedereen ook voor gewaarschuwd. Toch ging het weer mis in de eerste helft. Duels werden niet gewonnen en iedere bal die we hadden werd zomaar weg gepeerd. Er was dan ook totaal geen rust in het spel. Ook werden de posities niet goed gehouden waardoor de eerste helft er van DUNO kant niet uitzag. De 0-1 kwam dan ook dat er een spits zo uit de rug van een verdediger weg kon lopen terwijl ik van de kant al vijf keer had aan gegeven dat we achterin goed moesten gaan staan. Binnenkant afdekken en opengedraaid gaan staan zodat je kan zien wat er om je heen gebeurd.

De 0-2 vier minuten later. Weer een afspraak die niet werd nagekomen. We spelen achterin niet op een lijn. Dit doen we niet omdat dit gewoon nog te moeilijk voor ons is. Spits Laakkw kon zo tussen vijf DUNO spelers door pingelen en niemand die het idee had om de bal eens af te pakken. De rugdekking was ook weg en 0-2. Dit was ook de ruststand.

In de rust toch maar even de puntjes op de I gezet. Dit had in de tweede helft een goede uitwerking. De duels werden gewonnen en de druk nam toe op het doel van Laakkw. Nu was het DUNO dat het overwicht had. Nu stond de verdediging wel goed en kwamen de spitsen van Laakkw er niet meer aan. Middenveld leverde niet zomaar iedere bal in dus ook het veldspel werd beter. In de vierde minuut kwam hiervoor al de beloning. Een geweldig schot van Joey was onhoudbaar voor de Laakkw doelman: 1-2

Vanaf dit moment ging Duno vol in de aanval. Jeremy die in de eerste helft totaal was overgeslagen werd nu weer wel gevonden.Een van zijn acties ging het strafschopgebied van laakkw in en hier werd hij volgens de scheids niet op de juiste manier van de bal gezet dus penalty. Onze specialist achter de bal en het was 2-2. DUNO ging vol voor de winst en kreeg daar ook alle mogelijkheden toe. Ik denk alleen nog maar aan die bal die een meter voor het doel hoog over werd geschoten.

Toen plotseling het eindsignaal. De scheids was het gezeur zat van onze tegenstander. Dit was voor Duno wel jammer want er stonden volgens mijn nog een flink aantal minuten op de klok en de overwinning zat er voor ons echt nog in. Positief van vandaag is dat we ons in de tweede helft heel goed hebben hersteld van de zeer slechte eerste helft. De les van woensdag en vandaag iedereen gelijk scherp aan de wedstrijd beginnen. Ik zie op dit moment een aantal koppies rondlopen die met andere dingen bezig zijn en niet de juiste wedstrijd concentratie kunnen opbrengen. Dit zie ik ook aan de uitstraling in het veld. We zijn een beetje timide en moeten weer terug naar de uitstraling van voor de winterstop. Toen was iedereen toch een beetje bang als ze tegen DUNO moesten spelen.