DUNO D1 speelt topwedstrijd en komt knap terug

9 september 2012 0:00

DUNO D1 - Semper Altius D1 5-4 (2-2) Na de behoorlijke nederlaag van vorige week tegenVCS moesten we zaterdag 8 september aantreden tegen Semper Altius. In de wetenschap dat zij al twee overwinningen hadden behaald, waaronder een overwinning op VCS, wisten we dat deze wedstrijd wederom een behoorlijke kluif zou gaan worden.
Semper opende gelijk dreigend met een paar goede aanvallen richting ons doel. Toch voetbalden we ons er behoorlijk uit en met twee goed uitgespeelde aanvallen stonden we zelfs binnen 8 minuten met 2-0 voor door twee goals van Samat. De toeschouwers gingen er eens goed voor zitten (of staan) want dit kon wel eens een hele leuke middag gaan worden. Toch konden we niet doordrukken en weer werden de doelpunten vrij gemakkelijk weggegeven waardoor het binnen een kwartier weer gelijk stond 2-2. Semper bleef de eerste helft de gevaarlijkste ploeg zonder echt grote mogelijkheden te krijgen. Die kregen wij wel. Als we voorin een beetje slimmer waren geweest hadden we weg kunnen lopen van Semper. Dit gebeurde niet waardoor de ruststand 2-2 was. Ik weet niet wat er in de rust in de limonade gezeten heeft maar binnen 5 minuten in de tweede helft keken we ineens tegen een 2-4 achterstand aan. Eerst was er een mooi uitgespeelde aanval van hun over rechts die voor de 2-3 zorgde en een paar tellen later gaf de scheids een penalty voor Semper omdat die een ( vermeende ) overtreding zag in ons strafschop gebied. Dani raakte de bal nog wel maar kon hem niet keren. 2-4.
Even waren we bang dat het weer dezelfde kant op zou gaan als vorige week, maar gelukkig rechtten jullie de ruggen en bleven voetballen. Wat resulteerde, een kwartier voor tijd, in de aansluitingstreffer van Bradley: 3-4. DUNO rook kansen en een paar minuten later kregen we een corner waaruit Tim de 4-4 binnen schoot. Het spel golfde daarna op en neer met kansen over en weer.
Een aantal keer hanteerde wij de lange bal om onze spits in stelling te brengen maar de diepe ballen waren steeds iets te hard,tot een minuut of 5 voor tijd de bal wel goed viel en Casper ( al dan niet in buitenspel ) alleen op de keeper af ging en koelbloedig de 5-4 binnen schoot.
Nog 5 minuten op de klok dus en het bleef oppassen voor de aanvallen van Semper, vooral hun snelle rechtsbuiten zorgde voor veel gevaar.In blessuretijd was er nog een enorme scrimage voor ons doel maar gelukkig voor ons werd de bal naast geschoten en was de wedstrijd afgelopen. Het ging al een stuk beter dan in de eerste twee wedstrijden. We konden een aantal keren goed zien waar jullie de afgelopen week op hebben getraind. Het positiespel. Dus bewegen,vrij lopen,aanbieden, open draaien en de ruimte op zoeken. Het is goed om te zien dat jullie dat hebben onthouden. Toch kan het altijd nog beter. Het is allemaal soms nog te lief.Het mag allemaal wel iets feller. Lichaam gebruiken, kont erin zetten en een sliding (op de bal maken mag allemaal. In ieder geval was deze wedstrijd al een hele vooruitgang en een genot voor de toeschouwers omdat de spanning er tot de laatste minuut in bleef.En ik weet zeker dat als de genoemde dingen ook gedaan worden we nog een heel leuk seizoen tegemoed gaan.
Ik wil de hele ploeg een groot compliment maken voor deze wedstrijd.Jullie hebben er echt voor geknokt. En van 2-4 achter naar 5-4 winst is natuurlijk helemaal top!!!!!! Marcel