Wijze les voor DUNO D1 tegen Hercules

25 oktober 2014 0:00

DUNO D1 - Hercules D1 1-3 (0-3), zaterdag 25 oktober 2014
Deze week is de competitie-indeling bekend geworden. Naast een paar oude bekenden (Escamp hsv, Die Haghe) treffen we MVV'27, FC 's-Gravenzande, Vredenburch, KMD, Sportclub Monster, VCS, Vitesse Delft. Het was woensdag een mooi onderwerp van gesprek. Opvallend was, dat Harry zelf met een andere poule-indeling kwam. De vraag is van welke obscure website deze gegevens vandaan zijn gekomen. Ik wil iedereen de komende weken aanraden voorzichtig te zijn met het openen van mails van Harry.

Voorafgaand aan dit competitie-avontuur stond er nog een wedstrijd voor de beker op het programma. Het beloofde een mooie en spannende wedstrijd te gaan worden, want de tegenstander was Hercules, dat net als DUNO alle wedstrijden overtuigend had gewonnen. Na alle regen van de afgelopen dagen mochten we ons gelukkig prijzen, dat het vandaag droog was, en zelfs de zon liet zich voorzichtig zien. Sem ontbrak vanwege vakantie, en Jay kon niet meedoen vanwege een blessure. Jordi van de D2 stond reserve.

DUNO begon goed aan de wedstrijd, en wist Hercules goed vast te zetten op eigen helft. Tot kansen leidde dit echter niet, aangezien de verdediging van de tegenstanders goed stond, en onze snelle mannen voorin werden goed in de gaten gehouden. Issam probeerde het van afstand, maar zijn schot was een prooi voor de keeper. Hercules had nog weinig gevaar kunnen stichten, en hun doelpunt kwam dan ook een beetje uit de lucht vallen. Romano schoot uit, en de bal belandde voor de voeten van eenHercules-speler, die niet aarzelde en de bal direct over Romano heen schoot, die nog niet teruggelopen was naar zijn doellijn (0-1).

DUNO was duidelijk niet bekend met een achterstand, want na dit doelpunt werd het spel er niet beter op. Hercules nam het initiatief over, en dit leidde tot kansen. Een vrije schop vloog nog over het doel, maar even later was het toch 0-2, aangezien de spits van Hercules volledig vrij stond bij een voorzet vanaf rechts, en ongehinderd kon inkoppen.Tot overmaat van ramp kreeg DUNO voor rust nog een strafschop tegen. De slidings van Danique zijn bijna altijd op maat, maar ditmaal vond de scheidsrechter dat ze ook de benen van de tegenstander meenam in de actie. De penalty werd onberispelijk ingeschoten (0-3).

Harry was duidelijk niet tevreden met het vertoonde spel, en vertelde na afloop dat hij wel even boos was geworden tijdens de rust. Na rust wist DUNO de tegenstander wat beter te bespelen, al kreeg Hercules nog een kans. Romano kwam goed uit en wist zijn doel zodanig te verkleinen, dat het schot niet tussen de palen ging. De scheidsrechter was streng, en dat was met name te merken aan het feit, dat hij heel wat keren verkeerd ingooien bestrafte. In dat opzicht was DUNO de betere ploeg, want deze regel door onze helden werd heel wat minder overtreden dan door de tegenstander. Helaas win je daar echter geen punten mee.

DUNO probeerde in de tweede helft wel dichterbij te komen, en er ontstonden ook wel wat kansjes. Een hard ingeschoten vrije schop van Luke werd door de keeper tegengehouden, maar hij kreeg de bal niet klemvast. Na de rebound van Jeremy lukte hem dit wel. Dat gaf een sprankje hoop. Damian gaf mooi voor, maar de kopbal van Jeremy ging via de lat over. Elian had het zwaar tegen zijn directe tegenstander, een aangezien hij ook weer last kreeg van zijn lies, werd hij vervangen door Jordi. Onze helden gaven nog niet op. Een corner van Luke werd door Issam hard in de hoek gekopt, maar de keeper van Hercules redde met een fantastische duik. Uit de corner die erop volgde, ditmaal door Damian uitgevoerd, kopte Marciano naast.

De scheidsrechter liet vrij lang doorspelen, aangezien er nogal wat blessurebehandelingen waren geweest. Dat gaf DUNO alsnog de kans om een eretreffer te maken. Luke was de gelukkige (1-3). Verder kwam het niet. Voor het eerst in weken waren we blij, dat deze wedstrijd niet meetelde voor de punten. Een leerzame ervaring voor onze helden, die helaas na de wat ongelukkige eerste treffer even het hoofd verloren. Hercules liet zien dat ze niet voor niets bovenaan staan, en profiteerde optimaal van deze slechte fase. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd, maar Hercules had iets meer rust aan de bal, en ze hebben een mooi lesje gegeven in efficiënt omgaan met de kansen.

Volgende week gaan we weer op bezoek bij Die Haghe, waar 3 punten te verdienen zijn voor de competitie.