D1: successen en een enkele ongëïnspireerde nederlaag

30 maart 2011 0:00

D1
DUNO - BVCB 3-1 DUNO-Jodan Boys C2(oefenduel) 2-6 DUNO-Excelsior

Door gebrek aan tijd loop ik inmiddels 3 wedstrijdverslagen achter. Dus ben ik maar weer eens even in de pen geklommen om onze DUNO-fans weer op de hoogte te brengen Het eerste wapenfeit gaat over de wedstrijd DUNO - BVCB In mijn aantekeningen van de uitwedstrijd stond dat we erg slordig speelden en m.n. in de eerste 15 minuten veel kansen weggaven aan de tegenstander. Die wisten toen niet te scoren en wij waren die dag zeer effectief door uit 6 kansen 4 doelpunten te scoren. Maar dit was zeker een ploegje om rekening mee te houden. We beginnen goed aan de wedstrijd en creeren ons al snel een aantal kansen. Door mooi combinatie spel vanuit het middenveld wordt Engin gelanceerd en hij tekent de 1-0 aan. We gaan rustig door met ons spel maar BVCB weet toch ook een aantal keer goed door te zetten naar onze goal. Maar onze Max is weer in Topvorm en weet iedere inzet te keren. Ruststand is dan ook 1-0. In de rust leg ik uit dat als we mee willen blijven doen met de bovenste dat we een tandje bij moeten schakelen. M.n. als de tegenstander in balbezit is moet er sneller en steviger druk gezet worden. Als we de 2de helft beginnen lijkt het niet veel beter te gaan maar we weten ons wel naar 2-0 te schieten. Was het Bram ik weet het niet meer. Net dat ik dacht we kunnen we wat rustiger gaan spelen valt direct aan de andere kant de 2-1. Dus moeten we toch weer alle hens aan dek. Als BVCB binnen een paar minuten weer een dot van een kans krijgen, gaat gelukkig voorlangs, veer ik op van de bank om mijn jongens eens flink wakker te schudden. We weten ons weer wat te herpakken en als een speler van ons even later onreglementair wordt neergelegd in de 16 meter krijgen we een strafschop mee. Leroy gaat achter de bal en weet beheerd te scoren. Met een 3-1 stand spelen we de wedstrijd gecontroleerd uit en komen niet meer in de problemen. Vermelding waard is de geweldige poeier van Damien die ditmaal op de bovenkant van de lat uiteen spat. De maandag erna staat de vriendschappelijke wedstrijd tegen Jodan Boys op het menu. En wel de C2 welke uitkomt in de 2de klasse. Dit moet weer een wedstrijd worden waarin wij qua veldspel en techniek de boventoon moeten voeren. Niet gaan dribbelen met de bal maar snel rond laten gaan. Als de wedstrijd begint ben ik verbluft door de handelingsnelheid en tactisch spel van Jodan Boys. Alles gaat in een hoog tempo en steeds weer vrije spelers die zich in de bal aanbieden. De eerste 15 minuten lopen we dan ook achter onze tegenstander aan. Het welbekende van het kastje naar de muur sturen. in deze fase komen we ook achter door 2 mooie doelpunten. Maar na dit kwartier pakken we het aardig op en ook gaan we net iets sneller combineren. Daar spelen we ook deze wedstrijden voor. We krijgen zelfs kansen en Engin weet tot 2x toe te scoren waardoor we gaan rusten met een 2-2 stand. Na rust gaat Jodan Boys nog een tandje bijzetten en staan we binnen een paar minuten in de 2de helft met 4-2 achter. Langzaam zie je ook dat we het op het conditionele vlak gaan verliezen, maar we proberen te blijven voetballen. Uiteindelijk wordt de wedstrijd met 6-2 terecht gewonnen door Jodan Boys. Ja het wordt nog een grote stap van de D- naar de C klasse. Dan op zaterdag een oefenwedstrijd tegen Excelsior D2, welke uitkomt in de 2de divisie. Over deze wedstrijd kan ik kort zijn: We spelen ongeïnspireerd en hebben terecht verloren. Op alle fronten gaven we niet thuis. Excelsior won deze wedstrijd maar ik ben ervan overtuigd dat wanneer we ons normale nivo hadden gehaald we deze wedstrijd zekere niet hadden hoeven te verliezen. Maar gelukkig was dit vriendschappelijk en geen competitie. Maar als altijd een trotse trainer en begeleiding