DUNO D1 behaalt eerste punten van het seizoen

1 november 2014 0:00

Die Haghe D1 - DUNO D1 0-8, zaterdag 1 november 2014
De titel van dit verslag doet vermoeden, dat de D1 dit seizoen nog niet veel gepresteerd heeft. Niets is echter minder waar. Na drie wedstrijden in de beker werden onze helden ‘gestraft' voor hun klinkende overwinningen, en mochten ze het in de eerste klasse gaan proberen. Het gevolg was, dat we alle punten kwijt waren. Bovendien deden we in het vervolg buiten mededinging mee, zodat de laatste paar wedstrijden eigenlijk veredelde oefenwedstrijden waren.

Vandaag was het anders, want de competitie ging beginnen. Tegenstander was Die Haghe. Deze waren we al eerder tegengekomen in de bekercompetitie, met een 8-1 overwinning voor DUNO als resultaat.

Behaalde resultaten uit het verleden bieden echter geen garantie voor de toekomst, en de wedstrijd begon gewoon weer met 0-0. Basten ontbrak. Hij had het mooie weer aangegrepen om een weekendje weg te gaan. Elian stond de eerste helft reserve.

Nadat beide teams een warming-up hadden gedaan, was het tijd om te beginnen, maar waar was Die Haghe gebleven? Blijkbaar hadden ze zich nog even teruggetrokken om nog wat extra tactische tips in ontvangst te nemen. Een paar minuten na de geplande starttijd konden we dan toch van start gaan.

Die Haghe is een aardig voetballende ploeg, maar misschien wel wat te aardig, want het rondspelen zag er goed en verzorgd uit, maar in de persoonlijke duels was DUNO duidelijk de sterkere.
Genoeg over de tegenstander, want moeten we immers niet altijd van onze eigen kracht uitgaan?
DUNO was vrijwel de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander te vinden. Het spel was in de eerste helft af en toe wat rommelig, maar kansen werden er genoeg gecreëerd. Damian was de eerste die het mocht proberen na een voorzet van Sem, maar zijn inzet ging naast het doel.

De tegenstander van Jeremy zal met angst en beven naar deze wedstrijd hebben uitgekeken, want vorige keer werd hij aan alle kanten voorbij gelopen, en ook nu lag een individuele actie van Jeremy ten grondslag aan het eerste doelpunt. Hij legde af op Sem, die met zijn verkeerde rechterbeen het hoekje van het doel wist te vinden (0-1).
Marciano kreeg een kans op 2-0 uit een voorzet van Damian, maar de keeper van Die Haghe wist dit te voorkomen.

De tweede treffer viel even later toch. Marciano gaf de bal voor, en in een poging een doelpunt te voorkomen, gleed de verdediger de bal achter zijn eigen doelman (0-2).
Het derde doelpunt was erg mooi. Een op maat gesneden corner werd door Marciano knap ingekopt (0-3). Even later dachten we weer dat er gescoord was, maar Jeremy schoot in het zijnet na een voorzet van Damian.
Vorige week zagen we bij Hercules, dat zij niet echt onder de indruk was van de druk die onze aanvallers uitoefenden, en de bal rustig rondspeelden om uit te kunnen verdedigen. Die Haghe had daar zichtbaar meer moeite mee, en regelmatig werd de bal dan maar over de zijlijn geschoten, zodat DUNO steeds weer in balbezit kwam. Jeremy was de volgende die scoorde, ditmaal op aangeven van Marciano (0-4).

Die Haghe kwam bijna niet aan aanvallen toe. Toch was er wel een opvallende rol voor Gino, die als verdediger vandaag een prima wedstrijd speelde. Hij pakte veel ballen af, bleef rustig en de voortzetting richting middenveld of aanval was steeds prima verzorgd.
Voor rust werd er niet meer gescoord. Met een geruststellende voorsprong kon er een kopje thee of een glaasje limonade gedronken worden.
Na de rust kwam Elian in de ploeg voor Jeremy. Het leek er even op, dat Die Haghe de zaken wat beter onder controle had, maar er was nog geen zand in de doelpuntenmachine van DUNO gekomen. De vijfde treffer was de allermooiste van de dag. Damian, Sem en Marciano waren betrokken bij een aanval, waar zelfs de Barcelona-trainer zijn vingers bij zou aflikken. Marciano schoot de bal hard in via de lat.

Romano werd vandaag wederom niet op de proef gesteld, al kreeg Die Haghe één kans. Het schot ging naast.
Vervolgens was het weer aan DUNO om op jacht te gaan naar meer doelpunten. Elian gaf voor op Marciano, maar de keeper van Die Haghe wist de bal tegen te houden.
De keeper van Die Haghe speelde zeker niet slecht, en voorkwam nog een aantal keer dat de uitslag nog hoger werd. Hij wist een schot van Luke te keren.
Uit een corner kreeg Sem nog een kans, maar zijn schot ging over.
De zesde kwam er toch. Een vrije schop van Jay rolde zomaar voor de voeten van Damian, die alleen maar hoefde in te tikken. Sem dwong even later de keeper tot een mooie redding, en Elian haalde ineens uit en raakte de paal.

Het leed was nog niet geleden voor Die Haghe, want DUNO probeerde in één aanval diverse keren de bal in het doel te schieten, maar steeds zat er weer een voetje tussen. Die Haghe kreeg de bal niet weg, en uiteindelijk was het Marciano, die zijn derde en DUNO's zevende doelpunt maakte.
De laatste was voor Elian uit een voorzet van Marciano (0-8).

Onze helden hebben opnieuw een grote overwinning behaald, en deze punten tellen eindelijk mee voor de ranglijst.
Volgende week treffen we in de thuiswedstrijd tegen Escamp hsv opnieuw een oude bekende.