DUNO D1 maakt sprong voorwaarts, ondanks nederlaag tegen Haaglandia

26 augustus 2010 0:00

Duno D1 - Haaglandia D1 (0-2), 25 augustus 2010 Na de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Nieuwerkerk, was het vandaag de beurt aan ons om voor gastheer te spelen. Niet de minste tegenstander kwam bij ons op bezoek n.l. Haaglandia D1, uitkomend in de 2de divisie. Vandaag wilde ik de nadruk leggen op het tactisch vlak. Want wat heel belangrijk zou zijn is het collectief, het team. Hoe zouden wij de linies goed gesloten kunnen houden en hierdoor weinig kansen weggeven. In de eerste helft heb ik gekozen voor een 4-4-2 opstelling met een ruit op het middenveld. Dit blijkt moeilijk uitvoerbaar en er moet veel gecoacht worden vanaf de zijkant. Toch deden we het bij vlagen niet slecht maar door wat miscommunicatie viel de eerste goal al vrij snel (5de minuut) We weten we ons te herpakken en proberen te voetballen. Dat wordt ons wel lastig gemaakt door een vel spelend Haaglandia. Ik moet zeggen dat deze ploeg wel veel kwaliteit in huis heeft met name in de aanvals - en verdediging linie. Haaglandia weet ook de 0-2 aan te tekenen zo vlak voor rust. In de rust heb ik aangegeven dat ik het gevoel heb dat onze jongens te veel ontzag hebben voor de tegenstander en dat wij niet ons gebruikelijke niveau halen. Er moet wat brutaler gespeeld worden. Ook pas ik de opstelling aan naar de vertrouwde 4-3-3. M.b.t. de opstelling zie ik gelijk dat het een stuk beter staat. Haaglandia wist zich pas aan het eind van de 2de helft een aantal kansen te creëren die of mooi door Max gepakt worden of door onze Duno engel op de lat. Aanvallend hebben we niet veel gevaar kunnen stichten, dan misschien een paar spelden prikjes. Wel jammer van het schot voorlangs net voor tijd. Maar waar ik super blij mee was is te zien dat we qua conditie, team geest en tactisch een behoorlijke sprong voorwaarts hebben gemaakt. Henk van Veen