Dik verdiende overwinning D1 op HBS, aldus een trotse trainer

2 februari 2011 0:00

DUNO D1 - HBS D1 (3-1), maandag 31 januari 2011

Gelukkig wer een doordeweekse wedstrid zeker na het niet opkomen van Leonidas afgelopen zaterdag. Desley en Leroy vonden dit niet zo heel erg want zij hadden door blessures de wedtsrijd moeten missen. Dus gelukkig voor hun ging hij niet door.
Mandag avond treedt de D1 aan tegen HBS. Uit de periode dat ik trainer ben spelen we altijd hele leuke en sportive wedstrijden tegen elkaar.
Als Scheidsrechter Ismael fluit zie ik een zeer goed combinerend HBS die de bal goed in de ploeg weet te houden en wij er op dat moment er te weinig tegenover stellen. Vreemd genoeg heeft HBShet betere veldspel maar Duno krijgt snel de eerste kansen. Zo komt Siebe 2 keer goed door over de linker flank en ook Engin laat zich niet onbetiegd en zet zichzelf tot 2 maal toe alleen voor de keeper. Helaas wordt er uit deze kansen niet gescoord. Dan een minuut of 15 maakt Engin zich los van zijn directe tegenstander en gaat weer alleen op de keeper af. Nu legt hij de bal panklaar voor Bram die beheerst weet te scoren. Dan denk je 1-0 voor we gaat rust in het spel brenegen en lekker voetballen. Helaas een misvatting want het spel van DUNO blijft onrustig. HBS weet hier goed gebruik van te maken en weet al binnen een paar minuten de stand al weer op 1-1 te brengen. Een minuut of 6 voor tijd wordt Enging onregelementair in het strafschop gebied gestopt en DUNO krijgt een penalty. Engin wil zelf dit buitenkansje benutten, maar een slap ingeschoten bal wordt gepareerd door de HBS goallie. Dus we gaan helaas rusten met 1-1 tewijl het eigenlijk wel 3 of 4-1 had moeten staan.
Na rust 2 wissels ingebracht. Bob uit de D2 gaat samen met Kerem in het centrum van de defentie voetballen en Murat neemt de linksback positie voor zijn rekening. Als we aftrappen zet DUNO snel druk en binnen een minuut schiet Engin de bal snoeihard op de paal na een mooie actie. Ik ga er eens lekker voor zitten want de jongens spelen een heel stuk feller dan in de eerste helft. Jammer want dit zakt al na een minuut of 10 weer in. Dan weer 2 wissels Leroy en Desly komen in het team en nemen samen met Bram het middenveld voor hun rekening. Na een minuut of 15 in de 2de helft lijkt er een beter evenwicht te komen in het team en gaan we steeds meer voetballend de oplossing zoeken. Bij een corner van rechts legt Leroy de bal zo op het hoofd van Engin die dan toch eindelijk zijn verdiende gaol op zijn naam schrijft. Vanaf da moment gaat de bal goed rond in de ploeg en weten we ook steeds beter en sneller de vrije man te vinden. Als net voor tijd ook Bob mee naar voren gaat bij een corner krijgt hij de bal uit de rebound voor de voeten en schiet op de goal. Helaas voor hem weet de goallie van HBS zijn schot te pareren. Maar helaas voor hem duikt Bram weer voor hem op als een duveltje uit een doosje en schiet alsnog Duno naar een 3-1 overwinning. Dik verdiende overwinning zeker gezien het veoldspel van de laatste 15 minuten.