DUNO D1 wordt tegen HBS te laat wakker

13 september 2015 0:00

DUNO D1 - HBS D2 1-2, zaterdag 12 september 2015
Vandaag stond er een belangrijke wedstrijd voor de D1 op het programma, want een nederlaag zou betekenen, dat een plek bij de onderste twee, en dus een klasse zakken voor de competitie, wel akelig dichtbij komt.

We mochten dus verwachten, dat het team tot de tanden bewapend voor de dag zou komen. Dat bleek helaas niet het geval, want de wedstrijd was nog maar net van start gegaan, of Romano, die de plek tussen de palen weer had ingenomen, mocht de bal al uit het netje vissen, na een misverstand achterin.

Deze schok deed DUNO niet ontwaken, want even later moest Romano opnieuw handelend optreden. Voor er sprake kon zijn van een rebound, had Freddy de bal uit het doelgebied gewerkt.

Het volgende schot van HBS ging gelukkig naast, maar de daaropvolgende aanval leverde wel een doelpunt op. Romano kwam uit, maar deed dat niet afdoende, zodat HBS met een fraai afstandschot de voorsprong kon verdubbelen (0-2).

Een afstraffing leek in de maak na zo'n vroege achterstand. John besloot direct in te grijpen, en bracht Issam in, die voor wat meer evenwicht in het elftal zorgde. Het effect was duidelijk, want DUNO kreeg weer wat meer grip op de wedstrijd. Elian werd gevloerd in het strafschopgebied, en de scheidsrechter wees naar de stip. Er bestaat een voetbalwet, die voorschrijft dat het slachtoffer van de overtreding de strafschop niet moet nemen. Elian had maling aan deze wet, want hij nam plaats achter de bal. Het schot was niet erg hard, maar wel geplaatst, en DUNO deed weer mee (1-2).

Het had voor de rust zelfs gelijk kunnen worden, want een pass van Elian leek een doelpunt van Justin op te gaan leveren, maar hij raakte de bal niet goed.

Er volgde nog een vrije schop van Issam, maar deze ging naast, maar met deze ruststand was er nog van alles mogelijk.

In de tweede helft gebeurde er lange tijd weinig, maar daar was opeens een prachtige voorzet van Robin, maar de mooie kopbal van Justin ging net naast het doel.

De keeper van HBS speelde een uitstekende wedstrijd en hij wist nog twee keer een doelpunt te voorkomen, eenmaal van Justin en eenmaal van Elian. Laatstgenoemde kreeg de bal na een voorzet op maat van Jordy.

Zoals reeds aangegeven, was Romano de doelman vandaag. Dat betekende dat Thijs ditmaal op de bank bleef, en in de rust zagen we hem met een grote zak met ballen richting kleedkamer verdwijnen. Het was dan ook wel curieus, dat er geen extra bal beschikbaar was nadat de bal in de sloot was verdwenen.

HBS was de tweede helft niet meer gevaarlijk geworden, dus de spelers waren blij en opgelucht dat ze met drie punten naar huis gingen.

De conclusie is, dat DUNO het de komende weken nog zwaar zal krijgen. Hopelijk verdwijnt de angst en onrust wat uit het spel, zodat er nog wat punten gepakt kunnen worden.