DUNO D1 beloont zichzelf pas in slotfase

4 oktober 2014 0:00

DUNO D1 - Scheveningen D1 3-0 (1-0), zaterdag 4 oktober 2014

Na een overwinning is het altijd leuk om de uitslagen op voetbal.nl te bekijken. De overtuigende overwinning op Die Haghe vorige week stond dan ook als een huis tussen de andere uitslagen van de poule.
Helaas duurde dat niet al te lang. DUNO stond niet op de ranglijst, maar ook de uitslag was verdwenen.

Maandagavond had het team nog heerlijke pannenkoeken gegeten. Het lijkt erop, dat we het de komende weken met spek en bonen moeten doen.

Uiteraard was dat geen reden om de mouwen niet op te stropen, want het altijd lastige Scheveningen kwam op bezoek. Dit was een echte graadmeter, want zij hadden al een paar goede resultaten neergezet in deze poule.

De spelers van DUNO moesten vandaag al vroeg verzamelen, want de fotograaf kwam op bezoek om de elftalfoto voor de DUNO-site te maken. Daarna was het zoeken naar een plekje waar de warming-up gedaan kon worden. Dit werd uiteindelijk langs het veld waar de D2 op dat moment een wedstrijd aan het spelen was.

Eindelijk was het dan 11:00 uur. Het zonnetje scheen intussen weer volop, dus het was een mooie dag voor de voetballers, en natuurlijk ook voor het publiek.
Luke moest vandaag noodgedwongen zijn aanvoerdersband afstaan aan Basten, aangezien hij deze week bij een ongelukje zijn schouder had gekneusd. Hopelijk herstelt hij weer snel. Basten pakte zijn taak goed op, en speelde vandaag een prima wedstrijd.

Er was dus maar één reserve, en in de eerste helft was dat Olav. DUNO nam al vroeg in de wedstrijd het initiatief, en goed doorjagen van Elian op de keeper, leverde al vrij snel een strafschop op. Zoals gezegd ontbrak de vaste penaltynemer, en daarom mocht Issam van 11 meter aanleggen. Zijn schot was hard en in de hoek, maar ging helaas via de paal het veld weer in.
Onze helden waren niet van slag door deze tegenvaller, en even later dook Jeremy op voor het doel, maar zijn schot belandde in het zijnet.

DUNO heeft dit seizoen al veel gescoord door de verdediging direct in de opbouw zodanig onder druk te zetten, dat fouten haast onvermijdelijk zijn. Elian veroverde de bal, en Jeremy kon de 1-0 aantekenen.

Scheveningen had daar nog weinig tegenover kunnen stellen. Af en toe kwam zij wel aan aanvallen toe, maar altijd was daar weer Danique, die met op de millimeter nauwkeurig uitgevoerde slidings, bijna alle acties van de tegenstanders wist te ontregelen.

De volgende kans was weer voor DUNO, en Basten werd op pad gestuurd. De keeper kon niets anders doen dan uitkomen, maar raakte daarbij geblesseerd. Hij kon gelukkig in de tweede helft weer terugkomen. De eerste helft was ruim onderweg, toen Scheveningen zijn eerste schotkans kreeg. Gelukkig stond Romano op zijn post. Uit een corner kregen zij nog een kans, maar gelukkig konden de verdedigers ditmaal voor opruiming zorgen.

Vlak voor rust kregen onze helden een prachtige kans om de score te verdubbelen. Jeremy ging er op rechts vandoor, omspeelde de keeper, maar hij had geen kracht meer voor een schot, zodat een verdediger van Scheveningen de bal nog net voor de lijn kon keren. Scheveningen had in de eerste helft aangetoond een stuk taaiere tegenstander te zijn dan we de laatste weken gewend waren, maar als DUNO de kansen wat beter had benut, had er al een geruststellende voorsprong op het scorebord gestaan.

Na rust verdween Damian uit de ploeg. Hij had weinig kunnen laten zien in de eerste helft, aangezien het merendeel van de aanvallen over rechts of door het midden waren gegaan. Hij zal wellicht met gemengde gevoelens op deze wedstrijd terugkijken. Olav verving hem, waardoor Sem doorschoof naar het middenveld.

In de tweede helft kon Scheveningen wat meer partij bieden, al was de eerste kans voor DUNO. Marciano gaf voor op Elian, maar hij schoot naast.
Scheveningen had de hele wedstrijd nog niet veel kansen gehad, maar plotseling kreeg ze een vrije schietkans. Blijkbaar schrok de aanvaller daar een beetje van, want in de haast werd de bal ruim naast geschoten.

Sem speelde in de tweede helft met meer overtuiging dan in de eerste helft. Hij kon zich wat meer met de aanval bemoeien. Zijn schot ging net over.
De wedstrijd bleef lang heel spannend, omdat Scheveningen nu ook wat nadrukkelijker op zoek ging naar een treffer. Dat lukte bijna, maar van dichtbij ging de bal net naast.
De tegenstander moest meer risico nemen, en daardoor ontstond er wat meer ruimte voor de DUNO-aanvallers. De verdediger van Scheveningen schoot de bal bij het uitverdedigen zo hard, dat deze zelfs over de sloot aan de overkant op de parkeerplaats belandde. Een attente voorbijganger wilde de bal graag terugschieten, maar raakte de bal niet goed. Een beter voorbeeld van "van de wal in de sloot helpen", kan ik zo snel niet verzinnen.

De bevrijdende treffer viel toch. Romano trapte de bal ver uit. Elian had de bal direct onder controle, en speelde snel door op Jeremy. Dit keer was het schot hard genoeg, en de keeper was kansloos (2-0).

Dit was de genadeklap voor Scheveningen, en DUNO kon de laatste minuten lekker uitvoetballen. Dat leidde nog tot een kans voor Marciano na een voorzet van Elian, maar het schot ging net naast.
Het werd nog wel 3-0. Uit een strakke voorzet van Sem kon Jeremy intikken. Hij scoort dit seizoen aan de lopende band, en is de topscorer van het team.

Marciano probeerde er nog 4-0 van te maken door de keeper door de benen te spelen, maar daar trapte hij niet in.

Helaas werd het op het einde nog wat onvriendelijk. Wat precies de aanleiding was is onduidelijk, maar Harry greep snel in, om te voorkomen dat zijn spelers op de provocaties zouden ingaan. De punten waren immers binnen, al is het maar de vraag of we deze punten wel gaan krijgen.

Volgende week is de uitwedstrijd tegen VCS.