DUNO D1 is ‘schwung' kwijt, maar hoopt op betere tijden

30 november 2014 0:00

HBS - DUNO D1 1 2-0 (beker), zaterdag 29 november 2014
Vandaag was er weer eens een wedstrijd die er toe deed, want we mochten in de tweede ronde van de bekercompetitie alsnog aantreden tegen HBS D2. Deze wedstrijd was ons in een eerder stadium door de neus geboord, aangezien DUNO na drie wedstrijden naar een hogere klasse mocht promoveren.

Het was een koude dag, voornamelijk door de straffe oostenwind. Gelukkig was er wel een zonnetje, waar de toeschouwers zich nog een beetje in konden verwarmen. Gino en Jeremy mochten in de eerste helft hun trainingspak aanhouden.

DUNO zette direct druk op de tegenstander, en na een overtreding op Damian mocht Luke aanleggen voor een vrije schop. Dat deed hij niet onverdienstelijk, maar de bal ging wel over het doel.
Het had een mooie opsteker kunnen zijn, die goed voor het zelfvertrouwen was geweest na twee opeenvolgende nederlagen. Het mocht niet zo zijn, en bij de eerstvolgende tegenstoot ging de verdediging van DUNO in de fout, en mocht Romano de bal al uit het netje vissen (1-0).

Onze helden hebben dit seizoen al meer laten zien, dat zij problemen hebben bij een achterstand. Er werd wanhopig gezocht naar de vorm van het begin van het seizoen.
HBS verdedigde degelijk, maar nogal fantasieloos, en elke keer als DUNO de druk opvoerde, werd de bal door de verdedigers van HBS over de zijlijn geschoten. De scheidsrechter hielp ook al niet mee om het tempo in de wedstrijd te houden, want hij floot nogal snel als er een fel duel uitgevochten werd.

Al deze factoren zorgden ervoor, dat DUNO in de eerste helft geen kans kreeg, en we nog van geluk mochten spreken, dat HBS geen tweede treffer maakte, want achterin rammelde het vandaag behoorlijk.
In de tweede helft kwamen Gino en Jeremy voor Issam en Damian. Marciano kreeg in het begin van de tweede helft een kans, maar zijn goed uitgevoerde kopbal ging over het doel.
Opnieuw een slordigheidje achterin zorgde voor een grotere achterstand (2-0).

Het was duidelijk, dat het echte geloof om er nog wat van te maken ontbrak, en ondanks een veldoverwicht hadden we het gevoel, dat er niet gescoord zou gaan worden, al duurde de wedstrijd nog drieënhalf uur. Jeremy kreeg een kans na één van de spaarzaam goed uitgevoerde aanvallen, maar de uitstekende keeper van HBS wist een treffer te voorkomen.

Ook de wissel van Damian voor Elian bracht geen soelaas, en dus moest DUNO berusten in een derde nederlaag op rij. HBS bekert verder, en voor DUNO rest de competitie en de toernooien.
Het lijkt erop, dat DUNO na een flitsende seizoenstart de ‘schwung' een beetje kwijt is. Hopelijk pakken we volgende week de draad weer op in de uitwedstrijd tegen KMD.