DUNO D1 verliest twee punten tegen KMD

6 december 2014 0:00

KMD D1 - DUNO D1 2-2, zaterdag 6 december 2014
Vandaag stond de derde competitiewedstrijd op het programma. De tegenstander was KMD, en het aanvangstijdstip was 8:30 uur. Dat betekende om 7:45 uur verzamelen en dat was niet voor iedereen haalbaar, aangezien sommigen onder ons over een wekker of een navigatiesysteem beschikken van inferieure kwaliteit.
Het was een belangrijk duel, want DUNO was op jacht naar eerherstel na drie achtereenvolgende nederlagen. Bovendien kon in deze wedstrijd worden vastgesteld of we nog in de race blijven voor de koppositie, of dat we in de middenmoot of zelfs daaronder gaan meedraaien. Zoals Van Gaal al zei over een eventuele winst van zijn ploeg: "and than we go looking at upstairs and not downstairs". Niemand was op onvrijwillige basis naar Spanje vertrokken, dus het team was compleet. Twee reserves dus, en in de eerste helft waren dat Luke en Sem, zodat er op papier een behoorlijk offensief ingesteld team op het veld stond.

DUNO begon dan ook aanvallend en de tegenstander werd vastgezet op eigen helft. Tot grote kansen leidde dat niet. De eindpass was steeds niet goed, en de buitenspelers trokken veel naar binnen, waardoor het erg druk werd in het centrum. Elian probeerde het van afstand, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor de keeper.

Na de eerste storm van DUNO te hebben overleefd, besloot KMD na 10 minuten de middellijn ook eens over te steken. Dat was zeker niet onverdienstelijk, want de twee kansen die ze kregen, waren groter dan de mogelijkheden die DUNO tot dusver had gehad. Het eerste schot ging naast, en het tweede schot werd door Romano gekeerd.

Daarna was het weer DUNO die de regie stevig in handen nam. Damian kreeg een voorzet van Olav, maar hij stuitte op de keeper. Basten schoot via een verdediger naast, en uit de daarop volgende corner schoot Issam naast. Damian speelde vandaag geen gelukkige wedstrijd. Hij was steeds dreigend, maar het lukte vaak net niet. Uit een pass van Elian maaide hij over de bal heen, en dat deed zijn zelfvertrouwen blijkbaar geen goed.

Toch stond hij aan de basis van het eerste doelpunt van DUNO. Zijn voorzet op Jeremy was goed, en Jeremy rondde bekwaam af (0-1). Dit doelpunt viel vlak voor de rust, al had de scheidsrechter wel een zeer ruime blessuretijd aangehouden. Een meevallertje voor onze helden, al was het van Olav misschien niet al te tactisch om de scheidsrechter te bedanken voor dit buitenkansje. Zijn wraak zou zoet zijn, zo zou later blijken.

Trainingsjasjes aanhouden

In de tweede helft mochten Danique en Jay hun trainingsjasjes aanhouden. Luke nam de plaats achterin van Danique over, en Sem ging op het middenveld spelen. De 1-0 had niet de broodnodige rust gegeven, en KMD kreeg de kans om terug te komen. Dat duurde niet al te lang, want uit een corner werd de gelijkmaker gescoord.

DUNO probeerde de draad weer op te pakken, maar schoten van Sem (keeper), en Damian (naast) leverden niet de zo vurig gewenste voorsprong op. Het is een oude wet, en het kan niet genoeg herhaald worden, dat als je zelf de kansen niet maakt, je daarvoor gestraft wordt, en dat gebeurde ook. Via een mooi schot kwam KMD zelfs op voorsprong.
Grensrechter Tom gebruikte zijn vlag blijkbaar als microfoon, want hij was goed te horen met zijn niet altijd even genuanceerde aanwijzingen.

DUNO ging op jacht naar de gelijkmaker, en gelukkig viel deze vrij snel. Damian raakte de keeper, maar voor Elian was de rebound een koud kunstje. Een overwinning behoorde nog steeds tot de mogelijkheden, en DUNO kreeg nog een mooie kans via een mooie aanval over drie schijven. Elian, Marciano en Damian waren hierbij betrokken, maar laatstgenoemde wist de keeper helaas niet te passeren.

De scheidsrechter vond het mooi geweest, al dacht Harry daar anders over. Blijkbaar wilde de arbiter de minuten die er in de eerste helft te veel waren gespeeld compenseren, want de tweede helft was ineens wel heel snel afgelopen. Uiteraard weten we nooit of onze helden de winnende nog gescoord zouden hebben, maar de druk op het doel van KMD was wel groot in die fase.

De conclusie is, dat we nu de koplopers een beetje uit het oog gaan verliezen. Er is vandaag zeker niet slecht gespeeld, maar in de tweede helft hadden we wel wat meer met de kansen kunnen en misschien zelfs moeten doen.

Volgende week speelt DUNO geen competitiewedstrijd.