DUNO D1 buigt voor SC Monster: 4-2

22 november 2014 0:00

Sportclub Monster D1 - DUNO D1 4-2 (2-0), zaterdag 22 november 2014
De competitie was voor onze helden goed begonnen met twee klinkende overwinningen. Aangezien HSV Escamp inmiddels wat lager is gaan spelen, zijn er opnieuw 3 punten verloren gegaan. We rekenden ons al een beetje rijk in deze poule. Afgelopen woensdag werden we echter al een beetje met beide benen op de grond gezet, want GDA wist in de oefenwedstrijd DUNO met 6-1 te verslaan.

We konden als excuus nog aanvoeren de afwezigheid van Jay (ziek), Elian (werkweek met school) en in de tweede helft Jeremy (schoolbezoek). Nu waren we weer bijna op volle oorlogssterkte aanwezig, al ontbrak Jay nog, aangezien hij dit weekend had uitgekozen om Mickey Mouse een hand te gaan geven. We hadden dus één reserve, en dat was in de eerste helft Olav.

Als je aan het Westland denkt, denk je aan grote, fysiek sterke spelers, en daarin werden we ook dit keer niet verrast. DUNO valt meestal wel op met Danique als sterke vrouw achterin, maar bij SC Monster liepen maar liefst twee dames achterin, die zeker niet onderdeden voor hun mannelijke teamgenoten. Het was prachtig weer om te voetballen, en de scheidsrechte rhad er zin in, want de wedstrijd begon twee minuten te vroeg. Blijkbaar hadden onze helden daar moeite mee, want ze lieten zich in de beginfase behoorlijk overlopen .Helaas hadden we niet het geluk dat we deze storm ongeschonden doorkwamen, want al snel lag de 1-0 achter Romano.

Een paar kansjes

DUNO moest dus in de achtervolging. Dat bleek koren op de molen van de tegenstanders, want zij leunden rustig achterover, en gokten op de counter. Toch kreeg DUNO wel een paar kansjes. Uit een pass van Luke schoot Jeremy via een verdediger naast, en Basten testte de niet al te grote keeper na een voorzet van Jeremy. De aanvallen van SC Monster waren meestal wat gevaarlijker, maar Romano wist een grotere achterstand te voorkomen met een goede redding.Kort daarop verdiende DUNO twee vrije schoppen, maar Issam schoot naast, en Luke wist de keeper niet te passeren.

In deze fase was DUNO wat beter dan de tegenstander, maar een zeker risico bracht de aanvallende speelwijze wel met zich mee. In plaats van de 1-1 werd het 2-0 uit weer een gevaarlijke uitbraak. SC Monster kon dit spel heel goed spelen, aangezien zij een aantal zeer snelle spelers voorin had staan. Dit werd ook de ruststand.

Moeilijk voetballen

In de pauze zagen we Olav heel gedisciplineerd zijn warming-up doen. Hij kwam na de rust voor Sem, die het in de eerste helft heel zwaar had gehad tegen zijn directe tegenstander.Het was voor DUNO moeilijk voetballen, want de vleugelspelers Jeremy en Damian lagen aan de ketting bij hun bewakers, zodat veel aanvallen via Elian liepen, die ook regelmatig tegen een overmacht aan verdedigers moest opboksen. Romano wist bij een vrije schop te voorkomen dat de achterstand nog verder opliep, en daarna was het eindelijk DUNO, dat weer in de wedstrijd terugkwam. Jeremy stuurde Elian weg, die zijn sprintduel won, en de bal beheerst langs de keeper schoof (2-1).

Lang mochten we niet genieten van deze aansluitingstreffer, want SC Monster scoorde direct vanaf de aftrap de 3-1. Het ging zo snel, dat we nauwelijks doorhadden wat er precies fout ging. Bijna hadden we de marge opnieuw naar één teruggebracht, maar de keeper van SC Monster wist het schot van Jeremy te keren. Hierna volgde de genadeklap. Opnieuw een levensgevaarlijke uitbraak, en de wedstrijd was gespeeld (4-1). Romano wist nog twee keer een doelpunt te voorkomen.Vlak voor tijd wist Damian zich uit de ketenen te bevrijden, en hij zorgde voor 4-2.

Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde. SC Monster had meer kansen gehad dan DUNO, en op basis daarvan kan gezegd worden dat ze verdiend hebben gewonnen. DUNO had de pech, dat de 1-0 en de 3-1 op wat ongelukkige momenten waren gevallen, waardoor we steeds achter de feiten aan hebben gelopen. Harry was niet ontevreden over het vertoonde spel, en dat is terecht, want er was prima strijd geleverd. Met 3 punten uit twee wedstrijden zijn onze helden weggezakt op de ranglijst, maar hopelijk pakken ze volgende week de draad weer op in de bekerwedstrijd tegen HBS.