DUNO D1 doet van zich spreken tegen VCS en wint met 5-2

23 maart 2014 0:00

VCS D1 - DUNO D1 2-5, zaterdag 22 maart

Vandaag de uitwedstrijd tegen VCS. VCS een vreemde tegenstander om tegen te spelen. Ze zijn niet te peilen. Als enigste in onze poule hebben zij kunnen winnen van Quick maar die week daarop verliezen ze dan weer van een van de onderste ploegen. En ondanks dat wij thuis ook met 4-1 van hun gewonnen hadden was dit dus een oppas wedstrijd. Voor de wedstrijd doorgenomen wat er van iedereen verwacht werd en wat iedereen zijn taak was. Ook weer afgesproken dat we ze niet aan het voetballen laten komen dus weer druk naar voren zetten en bij balbezit simpel voetballen. Voetballen met rust en opbouwen als het kon zo niet dan geen risico om dat zij voorin toch wel een snelle en fysiek grote spits hadden lopen. Iedereen wist dan ook welke man hij in de gaten moest houden als VCS balbezit had. We starten goed en zette VCS vast. Zij kregen inderdaad niet veel ruimte om te voetballen. Toch vond ik dat we bij balbezit VCS nog te snel achteruit gingen liepen, waardoor de ruimte af en toe nog te groot werden. Dit maakt het voor ons ook weer moeilijker om aan te sluiten. Het doelpunt gemaakt door Marciano in de vijfde minuut (schot van Kevin kwam via de tegenstander voor de voet van Marciano) was een mooie steun in de rug. De wedstrijd van af dat moment in handen van Duno en dan zie je toch iets van gemakzucht of concentratie verlies bij sommige van ons. Afspraken worden dan vergeten en dan moet er van de kant ook weer meer gecoacht worden om alles scherp te houden. Ook ik zit liever lekker rustig langs de kant maar dat kan bij deze groep nog niet. Uit het niets kwam dan ook de 1-1 van VCS.
Maar dit DUNO was sterk vandaag en had ook een gretige Bradley in de ploeg die eindelijk weer eens zijn niveau haalde wat hij kan. In de 20 minuut ging hij alleen op de keeper af en miste hij nog maar in de 24 minuut was het wel raak. Weer een goede actie van Bradley en de 2-1 stond op het score bord. Dit zou ook de verdiende ruststand worden. In de rust weer aangegeven waar we op moesten letten en opnieuw afspraken gemaakt.
Dit zag je terug in de tweede helft. Taken werden nu vanaf het start signaal goed uitgevoerd en ik kon een stuk rustiger op de bank gaan zitten. DUNO was nu dan ook te sterk voor VCS. Dit zag je ook in het scoren verloop. In de 43 minuut scoorde Marciano uit een pas van Damien de 3-1 en het verzet van VCS was gebroken. Zij stuurde nog wel een extra speler door naar de spits maar hierdoor kregen wij meer ruimte bij hun achterin en met de snelle spitsen die wij hebben was dat lekker en werd dit in de 45 minuut door Bradley gelijk afgestraft. 4-1.
In de 50 minuut maakte VCS nog wel de 4-2 maar het slot akkoord was toch weer voor Duno. Goed pass door het midden van Luke op Bradley die hem op snelheid mee nam en erg mooi afmaakte. 5-2. En een hatrick voor Brad.Een prima wedstrijd waar de uitvoering in de tweede helft beter was dan in de eerste helft. Het vooruit verdedigen was beter en iedereen hield zich aan zijn taak. Je ziet dan ook dat wij een moeilijk ploegje hebben om van te winnen. Een goed resultaat en een compliment aan de hele ploeg.De volgende twee weken krijgen we een mooie uitdaging. Eerst Tac 90 thuis en daarop uit. Tac is een ploeg die weinig doelpunten tegen krijgt en tot nu toe op een wedstrijd na alles heeft gewonnen. Op de manier zoals we vandaag hebben gespeeld moet het voor ons ook mogelijk zijn om aanstaande zaterdag de drie punten te pakken.