Zoals DUNO D1 zich nu ontwikkelt krijgt elke tegenstander er een kluif aan

7 december 2013 0:00

Die Haghe D2 - DUNO D1 1-2

Vandaag lekker vroeg op. 07.45 verzamelen en 09.00 spelen.
Ik kon er gelukkig weer bij zijn na mijn antibiotica kuur.
Jullie gaan steeds beter begrijpen hoe ik wil dat er gespeeld moet worden en dat zie je in de wedstrijden steeds meer terug. Het vooruit verdedigen gaat nu bijna automatisch. We speelden op een veld met de grootste afmeting en ik had de spelers/sters mee gegeven dat als we in balbezit waren de bal ook het werk moesten laten doen. Dit veld was door de regen gisteren ook nog eens zwaar om op te spelen dus ook dat moesten we in gedachte houden.
Het gas ging er gelijk goed op en DUNO liet Die Haghe niet in hun spel komen. Die Haghe grootste gevaar was hun spits. Deze jongen was heel erg snel en moest goed in de gaten gehouden worden. Onze achterhoede anticipeerde goed op deze speler en hij kreeg dan ook geen kans. DUNO daarentegen creeërde kans op kans en had eigenlijk bij de rust al met 0-3 voor kunnen staan. Het was echter 0-0.

De tweede helft zag er net zo uit als de eerste. Een meer op de helft van Die Haghe voetballend DUNI die in de 38 minuut verdiend op een voorsprong kwam. Een schot op het doel van Youri werd van richting veranderd en de zeer lange keeper van Die Hage was gepasseerd. 0-1. En eigenlijk was het wachten op de 0-2 maar DUNO ging steeds slordiger spelen. Posities werden niet goed gehouden waardoor het veldspel af en toe een rommelig karakter kreeg.

Die Haghe had niet veel in te brengen en had dan ook een foutje van de overigens goed leidende scheidsrechter nodig om 10 minuten voor het eind van de wedstrijd tot een doelpunt te komen. Een corner wat er geen was werd door ons niet goed weg gewerkt en daar stond het zomaar 1-1.
Ook nu liet DUNI zien dat het ook knokkers aan het worden zijn. Geen koppie omlaag maar weer vol gas erop. En waar we al zo vaak aan de verkeerde kant van het geluk stonden hadden we het nu mee. Echt in de laatste 15 seconden kon Bradley de bal bij Marciano krijgen die hem hard tegen de touwen schoot. 1-2 Die Haghe kon nog aftrappen maar toen was het afgelopen.

Mannen/vrouwen vandaag niet echt een goede wedstrijd maar karakter en strijdlust heeft ons wel de overigs verdiende overwinning gebracht. Nog een week hard trainen en dan de laatste wedstrijd van dit jaar tegen HBS. Dit word weer een pittige wedstrijd dat weten we van de beker, maar zoals ons op dit moment ontwikkelen kan ook deze tegenstander aan dit DUNO een hele kluif krijgen.