DUNO D1 komt sterk terug tegen HBS

15 december 2013 0:00

DUNO D1 - HBS 2-2 (0-1)

Vandaag de laatste wedstrijd van dit jaar. We hadden deze week geen goede voorbereiding kunnen doen want vanwege blessures , ziekte en een bruiloft waren de trainingen rommelig.
Dit zag je ook terug tijdens de warming up. Alles ging op zijn dooie akkertje en er was totaal geen beleving. Jammer want HBS staat wel op de tweede plaats en hadden in de beker wedstrijden nog met 4-2 van ons gewonnen.
Wat je in de warming up zag kwam terug op het veld in de eerste helft. We waren overal te laat en wonnen geen duel. De aansluiting was ook niet aanwezig waardoor we ook de tweede bal steeds voor HBS was.
HBS een leuk voetballende ploeg maar met ook behoorlijk wat fysieke kracht op het middenveld en achterin deed het dus wel goed en pakte de wedstrijd op zoals wij altijd willen spelen er vol inknallen. Zij kwamen dan ook na vijftien minuten op een 0-1 voorsprong. Dit was ook de ruststand. In de rust de groep herinnerd aan de goede warming up en laten zien wat daar nu de gevolgen van zijn. Als we wel scherp hadden geweest hadden we een van de twee goede kansen die we zelf hebben gehad in de eerste helft wel verzilverd. Nu was het twee keer net niet. Ook aangegeven dat een keer verliezen niet erg is maar dan wel met een DUNO dat de strijd is aangegaan en zich een slag in de ronte heeft gewerkt.

De tweede helft was er dan ook een ander DUNO te zien. We gingen weer meer druk zetten en HBS kwam steeds minder aan het voetballen toe.We hadden nog tien minuten te spelen dus onze laatste vrouw eruit en een extra spits erbij om toch de gelijkmaker te forceren. Maar toch was het HBS dat op een voor ons ongelukkige manier op 0-2 kwam. Een lange bal werd door onze verdediging verkeerd geraakt en kwam zo voor de voet van een HBS speler die hem keihard in het kruis schoot.

Nog tien minuten verloren wedstrijd zou je zeggen maar niets is minder waar de laatste minuten werden een echte triller. Negen minuten voor het einde Jeremy gaat op snelheid het strafschop gebied in en de HBS verdedigers proberen hem twee keer te laten vliegen. Glaszuivere strafschop zag iedereen maar de scheids dacht er anders over. HBS kon dus opgelucht adem halen dat DUNOI geen thuisfluiter had bij deze wedstrijd wand op alle andere velden had hij echt op de stip gelegen. Het leek wel of DUNO door een wesp gestoken was door deze onterechte beslissing en ging nog meer jagen op het nu wel verdiende doelpunt. De ballen werden door Amber steeds het strafschop gebied in gestuurd, en zorgde daar voor steeds meer onrust bij HBS. Ook de afvallende ballen waren nu wel voor DUNO. In de 57 minut viel de bal voor de voeten van Bradley en daar was dan eindelijk de aansluitings treffer. Nog drie minuten te spelen en gelijk weer het gas er op bij DUNO. De druk was erg hoog op het doel van HBS. 59 minuut een vrije schop van rechts Amber achter de bal, paniek in de verdediging van HBS, en de bal valt voor de voeten van Marciano. 2-2.
De spelers/sters uit hun dak en had de wedstrijd nog vijf minuten langer geduurd hadden we hem nog kunnen winnen ook.Een minuut hierna het fluitsignaal en de wedstrijd was afgelopen met een terechte 2-2 uitslag.
Na 50 minuten op een 0-2 achterstand te zijn gekomen hebben jullie iets moois gepresteerd. Dit geeft wel aan dat jullie ook mentaal weer een stuk gegroeid zijn ook als ik zie hoe jullie je hebben hersteld in de tweede helft. We hebben nu in ieder geval de eerste seizoens helft goed tot een einde gebracht, want met drie gewonnen twee gelijk en een verloren wedstrijd doen we met deze jonge groep prima mee in deze competitie.

Wat rest is maandag ons kerstdiner. Dennis en ik gaan ons best doen om hier weer wat speciaals van te maken. Om zeven uur gaat ons restaurant open. En let op he strikje /stropdas voor de heren en gala jurk voor de dames

Geef allemaal door of jullie er zijn op de 21 oliebollen toernooi, en de 28 ste zaalvoetbal toernooi.
Trainen voor dit jaar zit erop. We starten weer op zaterdag 4 januari met de training. Dit word waarschijnlijk een trainingsdag ik moet nog even kijken of ik op DUNO terecht kan. We starten in ieder geval op Kijkduin.