D1 blijft winnen

20 september 2010 0:00

DUNO D1 - Lyra D1 4 - 0
Afgelopen zaterdag was het eindelijk weer eens uitslapen geblazen want we hoefden pas om 12.45 te spelen. De afgelopen trainingen hebben we op gras afgewerkt om weer een beetje te wennen aan deze ondergrond. Helaas is Kerem nog steeds geblesseerd en zo het zich laat aanzien gaat dit nog wel een tijdje voortduren. Maar de rest van het team is fit en klaar voor de 3de wedstrijd.
De warming up verloopt niet helemaal naar wens en als we op het veld staan blijkt ook nog eens dat de wedstrijd voor ons is uitgelopen. Uiteindelijk beginnen we een ruim kwartier later. DUNO gaat als vanouds van start en zet de tegenstander onderdruk. Net als vorige week dienen zich al snel de eerste kansen aan. Na een minuut of 10 is Engin die door Leroy diep wordt gestuurd. Waar hij de vorige wedstrijd niet scoorde lukte het dit keer wel. Met een hoog droog schot verschalkt hij de Lyra goalie. Dat voetbalt een stuk lekkerder meen ik. Maar in tegenstelling tot mijn gedachten gaat het steeds een beetje stroever. Het veld was wel erg droog en hierdoor rolde de bal niet lekker, dat is waar. Maar ook tactisch werden er veel kleine foutjes gemaakt waardoor we niet direct konden uilopen naar een grotere voorsprong. Door een klein foutje achterin geven we dan ook zelf de enige kans van de eerste helft weg aan Lyra. Max had weer een gemakkelijke 1ste helft en houd nog steeds de nul.
In de rust toch wat omzettingen gedaan hopende dat we weer de draad zouden oppakken. Tevens nog maar weer eens uitgelegd dat als je aangespeeld wordt met een tegenstander in je rug dan moet je de bal kaatsen en niet naar de tegenstander toedraaien. Dat leidt tot balverlies en ook moet er te vaak te snel omgeschakeld worden naar verdedigen. Simpel bal bezit houden was dan ook de opdracht voor de 2de helft. Als we de 2de helft starten zie ik dat we weer proberen te voetballen en de bal te laten rondgaan. Weer komen er wat kansen en het is Siebe die de bal tegen het net weet te werken. Heel verdient, zeker voor hem, want hij was erg effectief deze wedstrijd en dat wordt beloond met een mooi doelpunt. Met nog een minuut of 10 te gaan gaat Lyra achterin 1 tegen 1 spelen en zet er voorin een spits bij. Dat levert dan ook was kansen op voor onze goal. Maar met Furkan, Jay, Boris en Murat in de achterste linie weten we toch een tegendoelpunt te voorkomen. Ook Desley, Leroy en Allesandro leveren hun steentje bij in verdedigend opzicht. Als we dan weer in balbezit komen weten we snel onze spitsen te zoeken. Weer is het Engin die alleen op de keeper afgaat en zijn 2de doelpunt van de dag binnenschiet. De weerstand van Lyra is gebroken en op slag van het eindsignaal weet Desley zelfs nog de 4-0 aan te tekenen. Uit een corner schiet hij de eindstand van 4-0 op het bord.
Ondanks dat we niet echt super gespeeld hebben was dit weer een verdiende overwinning. Ik moet zeggen dat het ook een kwaliteit van dit team. En conclusie is dat we na 3 speeldagen nog steeds geen tegendoelpunt hebben geïncasseerd. Helemaal Top
Volgende week weer om ongeveer 07.00 verzamelen op DUNO om dan de uitwedstrijd tegen Leonidas te spelen.