D1 na veel geluk toch nog gewonnen

19 september 2009 0:00

Steve de Jong

Duno D1 - VUC D1 uitslag 4 - 0 (1 - 0)
Zaterdag morgen 09.15 zie ik allemal wat gespannen koppies in de kleedkamer. Er wordt druk gesproken, drukker dan normaal, en heb het gevoel dat ze allemaal toch een beetje gespannen zijn zo voor de eerste competitie wedstrijd. Opzich moeten we nu genoeg zelfvertrouwen hebben zeker na de laatste bekerwedstrijd tegen GDA die met 5-2 gewonnen werd. Helemaal vlekkeloos verliep het niet maar bij vlagen hebben we toch goed voetbal getoond.
Als we om even voor tienen het veld op gaan om warm te lopen blijft het druk en rumoering. Diot is weer terug te zien in het bal contact. Er wordt niet goed geconcentreerd ingespeeld waardoor de ballen alle kanten op vliegen behalve de goede. Ik zij al tegen Persey dat dit dadelijk ook in de wedstrijd terug te zien is. Als we dan ook aan de wedstrijd beginnen blijkt mijn voorspelling helaas uit te komen. Op alle fronten worden we door de tegenstander overdonderd. Duels worden niet gewonnen, de tegenstander is ons steeds een stapje voor. Het lijkt wel of we met lood in de schoenen aan de wedstrijd beginnen. VUC krijgt een paar mooie kansen maar gelukkig zat onze Duno engel op de lat en heeft ons een paar keer moeten redden. Maar als het engeltje even niet oplette hadden we gelukkig nog Coen in de goal staan. Hij hield ons in de wedstrijd door een paar geweldige reddingen Persey maakte toen al de opmerking dat wanneer je zoveel geluk hebt je de wedstrijd je niet meer mag/kan verliezen. Ik hoopte dat zijn wijze woorden waarheid zouden worden. Ondanks dat VUC sterker was kregen ook wij wel wat kansen om te scoren. Maar ook in de afronding waren we niet scherp. Zo ging het in de laatste 10 minuten over en weer, maar werd en niet gescoord. Ik was al gelukkig met een gelijkspel in deze fase van de wedstrijd. Gelukkig was het Cem die in de laatste minuut toch nog de 1-0 voor ons op het score bord kon zetten. Na een mooi actie wist hij de keeper te verschalken.
In de rust even rustig met de jongens gesproken en 2 wissels toegepast. Persey had weer wat fruit meegenomen en de jongen genoten er zichtbaar van. Shiva vond het zo lekker dat hij riep dat hij wel bij Persey wilde wonen, ook al omdat hij daarvoorr isostar had gekregen.
Na deze ontspanning begonnen we veel beter de tweede helft. Duels werden gewonnen en in balbezit werd er goed gecombineerd. Het 2de doelpunt viel voor ons al heel snel. Wederom was het Cem die de keeper wist te passeren met een hard schot. Vanaf dat moment had VUC er geen geloof meer in, althans zo leek het. Of was het toch dat wij over een al veel betere conditie beschikken. VUC verloor steeds vaker de duels en de ruimtes werden groter. Daar maakten we dankbaar gebruik van en konden ze de laatste 15 minuten goed onder druk zetten. Het kon niet lang meer duren of de 3-0 moest vallen en weer was het Cem die het net wist te vinden. Uiteindelijk maakt ook Dick goed gebruik van zijn lengte bij een corner en schiet van dicht bij de 4-0 binnen.
Conclusie een wedstrijd met 2 gezichten, een slappe eerste helft, maar dank aan ons bescherm-engeltje en een goede tweede helft. Volgende week spelen we uit bij het altijd lastige Scheveningen.