DUNO D1 naar volgende ronde Haaglanden Cup na zege op VCS

19 maart 2015 0:00

DUNO D1 heeft dankzij een mooie overwinning de volgende ronde behaald in de strijd om de Haaglanden Cup. Lees het wedstrijdverslag.

Onze helden mochten voor de tweede maal dit seizoen naar VCS afreizen, aangezien we voor de Haaglanden Cup tegen deze tegenstander hadden geloot. In de competitiewedstrijd hadden we redelijk eenvoudig gewonnen, maar we waren gewaarschuwd, want VCS had onlangs gelijk gespeeld tegen koploper Monster.

In tegenstelling tot de weersvoorspellingen was het erg koud, dus waren de winterjassen nog niet opgeborgen. Harry had er voor gekozen deze wedstrijd als veredelde oefenwedstrijd te beschouwen, dus hij had zijn wisselbeleid aangepast. In plaats van twee spelers wisselen na één helft, werden er nu elke tien minuten twee spelers gewisseld. Ik zal jullie al deze wissels besparen, vooral ook, omdat ik het zelf niet heb bijgehouden.

DUNO ging veelbelovend van start. VCS werd van het begin af teruggedrongen op eigen helft. Dat leidde al snel tot kansen, en Damian was de eerste die het mocht proberen na een pass van Elian, maar de keeper lag in de weg.

Elian mocht het even later zelf proberen, na een aanval samen met Damian en Marciano, maar zijn schot ging over. De keeper van VCS voorkwam een zekere 0-1, door met zijn vingertoppen een schot van Damian tot corner te verwerken.

Elian zette zichzelf even later met een paar mooie bewegingen vrij, maar zijn schot ging via een verdediger over het doel. VCS wilde zichzelf vandaag zeker niet tot gewillig slachtoffer laten degraderen, en zij zocht dan ook af en toe brutaal de aanval. Romano moest ingrijpen, en deed dat goed.

Dat gaf VCS moed, en uit een corner werd zelfs de leiding genomen met een mooie kopbal (1-0). VCS rook bloed, en er waren nog twee kansen om de score uit te bouwen. Romano moest twee keer ingrijpen.

Draad oppakken

Gelukkig kon DUNO daarna de draad weer oppakken. Damian zag zijn schot via een verdediger naast gaan, en na een mooie aanval met als eindstation Luke, was het nu de keeper, die de gelijkmaker kon voorkomen. DUNO bleef de druk opvoeren, en na een corner ontstond er een scrimmage voor het doel van VCS. Uiteindelijk was het Issam die naast schoot.

VCS verheugde zich al op een kopje thee, genietend van een voorsprong, maar vlak voor rust ging het toch nog mis. In een poging de bal weg te schieten, schoot de keeper tegen Damian op, die de bal daarna glijdend in het doel kon werken. Er werd nog geappelleerd voor hands, maar daar wilde de scheidsrechter na overleg met zijn secondant niets van weten, en dus ging niet VCS, maar DUNO als morele winnaar de catacomben in.

Harry had zich de eerste helft veelvuldig laten horen, en nu kon hij dat nog even kort samenvatten met alle spelers om zich heen.

VCS had eigenlijk best een goede eerste helft gespeeld, maar kort voor rust haar eigen glazen ingegooid. Dat gebeurde kort na rust weer. Er werd slecht uitverdedigd, en Elian kon onderscheppen. Ditmaal liet hij zich dit buitenkansje niet ontnemen (1-2). DUNO kon na dit doelpunt vrijuit gaan voetballen, en het niveau van VCS ging zienderogen achteruit. Issam was inmiddels naar voren gestuurd als extra spits, en hij gaf de assist voor de 1-3 van Jeremy.

Het was een mooie tactische zet van Harry, want Issam eiste nadrukkelijk de aandacht op. Via Damian maakte hij zelf de 1-4. Hij kon kort daarna weer scoren uit een corner van Damian, maar de keeper voorkwam een grotere achterstand.

Hij werd weer naar achteren gedirigeerd na de terugkeer van Elian in de spits, maar dat weerhield hem er niet van het mooiste doelpunt van de avond te maken. De keeper stond iets te ver voor zijn doel, en Issam bedacht zich geen moment, en schoot de bal van grote afstand over de keeper heen in het doel (1-5).

Het was het laatste doelpunt van de avond, al was Danique nog dicht bij de zesde treffer met een prachtige vrije schop. De keeper was alert.

Uiteindelijk toch nog een redelijk eenvoudige overwinning voor onze helden, die in de tweede helft lieten zien de betere ploeg te zijn, maar vooral ook over een betere conditie te beschikken. Het belang van de competitie mag dan voorop staan, het is toch leuk dat we een ronde verder zijn gekomen in de Haaglanden Cup.

Zaterdag wacht een zware opgave, want dan komt de nog ongeslagen koploper Monster op bezoek. Hopelijk zijn onze helden dan tot een stunt in staat.