D1 laat zien wat voetballen is

14 november 2009 0:00

HVV D1 - HSV DUNO D1 uitslag 1 - 6
Voor de 3de keer in dit seizoen stond er voor ons een topper op het wedstrijd formulier. Kijkende naar voorgaande wedstrijden was de conclusie dat we het juist in deze wedstrijden niet goed gedaan hebben. Zo werd nipt met 5-4 van Scheveninegne verloren en van Oliveo met 5-0. De laatse uitslag was iets geflateerd maar toch. Ik hoopte dat onze jongens vandaag wel kunnen omgaan met de spanning. In de kleedkamer is het lekker rumoerig en laat ze ook maar een beetje hun gang gaan. Zeker nadat we gehoord hadden dat de wedstrijd ervoor al met eem minuut of 15 zou uitlopen. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk ook wel een beetje spanning voelde. Dat komt mede vanwege het feit dat we heel scherp trainen maar in de wedstrijden komt het er nog niet uit. Zo dacht ik vorige week dat de ommekeer zou komen maar ook tegen RAVA, de laatste, speelden we een moeizame wedstrijd. Hopelijk zou vandaag de opwaartse lijn weer ingezet worden.
Als we dan eindelijk naar buiten gaan om de warming up te doen is iedereen nog steeds met iets anders bezig en dat gaf geen goed gevoel. Maar gaande weg zie ik dat de concentratie komt en in de kleine partijtjes de felheid en de gretigheid. Als we ons klaar gemaakt hebben voor het wedstrijd en naar buiten gaan zie ik een groep tijgers op het veld staan die ervoor willen gaan. Bram, onze aanvoerder, mag kiezen en kiest ervoor om tegen de wind en zon in te spelen.
Als het eerste fluitsignaal klinkt vliegen ze er bovenop. Wat een verschil met voorgaande weken. Duels worden hard en verbeten uitgevochten, hierdoor komen we veelvuldig in balbezit en proberen we naar voren te voetballen. Als de tegenstander weer in balbezit komt geven we ze geen seconde rust. Doordat we tegen een sterke wind in spelen lukt het HVV wel om op onze helft te spelen maar omdat de ruimtes zo klein gehouden worden door ions creëren ze de hele eerste helft geen kans. Wij weten er af en toe uit te komen maar scoren lukt net niet. Op het moment dat ik denk dat het al mooi zal zijn om met een 0-0 stand te gaan rusten wordt damien diep gestuurd en door een fout tussen de laatste man en keeper krijgt hij de bal voor zijn voeten. Rustig loopt hij de bal over de doellijn. Dat was een mooi opsteker zo valk voor rust.
In de rust zoals altijd weer wat aanwijzingen gegeven en erop gehamerd om toch vooral zo door te spelen. We hebben namelijk nog nooit een hele wedstrijd goed gespeeld. Er was altijd een goede en een minder goede helft. Hopelijk wordt daar vandaag ook verandering in gebracht.
Als we de 2de helft starten, lijkt het of we aan een wedstrijd beginnen. Iedereen lijkt nog als nieuw. HVV wordt direct onder druk gezet en nu met behulp van de wind en zon krijgt HVV de ene na de andere aanval van ons te verwerken. Ze worden tureluurs van ons en er komen gaten in hun verdediging. Volgens mij was het Shiva die weet te scoren en direct erna een mooi voorzet van Cem die wordt losgelaten door de keeper en weer is Shiva ter plekke om het af te maken. Ik heb niet meer onthouden wie er scoorde, maar dat is ook niet belangrijk als er maar gescoord wordt. DUNO blijft in hoog tempo spelen en eindelijk lijkt alles te kloppen. We lopen uit naar een 6-0 voorsprong. De laatste, een penalty veroorzaakt door Cem en koelbloedig ingeschoten door Kerem. Dit was al in de laatste minuut en iedereen is al in jubel stemming. Dan weet HVV af te trappen en direct de rechts buiten aan te spelen en hij weet net voor tijd de eer van HVV te redden.
De zeer goed leidende scheidsrechter fluit het laatste signaal en de buit is binnen. Later die dag blijkt dat al onze naaste concurenten, op Oliveo na, hebben verloren. Dus we staan stevig op de 2de plaasts met 3 punten achter op Oliveo.