Duno D1 speelt gelijk tegen Nieuwerkerk D1

23 augustus 2010 0:00

Nieuwerkerk D1 - Duno D1 1 - 1 (0 - 1)
Afgelopen zaterdag heeft de D1, uitkomend in de hoofdklasse B, zijn eerste officiële wedstrijd gespeeld tegen hoofdklasser v.v. Nieuwerkerk. Belangrijk was om te zien of de trainingen van afgelopen weken ons al naar een iets hoger niveau gebracht hebben.

Als we aan de wedstrijd beginnen zie ik dat we wat twijfelen om te voetballen. Nieuwerkerk daarentegen komt goed uit de startblokken en creëert aardig wat kansen met snel en verzorgd combinatie voetbal. Gelukkig voor ons weten de gastheren het net niet te vinden. Zo ongeveer halverwege de eerste helft krijgen we wat grip op de wedstrijd en weten wij onszelf wat mooie kansen te creëren maar ook dan valt de goal nog niet. Net als ik er op reken dat we met een 0-0 stand gaan rusten wordt Leroy in de omschakeling snel aangespeeld enweet hijEngin met een schitterende pass alleen voor de keeper te zetten. Heel beheerst passeerde hij de goalie en weet de 0-1 aan te tekenen, wat ook gelijk de ruststand is.

In de tweede helft een beetje hetzelfde speelbeeld als in de eerste minuten van de eerste helft. Een goed combinerend Nieuwerkerk wat op zoek is naar de gelijkmaker. In de tweede helft gaat het voetballen ons wat moeilijker af mede door veel wissels.Geeft ook niet want ik heb weer eens wat jongens op andere plekken kunnen zien spelen. Sommigen deden dat zeker niet onverdienstelijk. Maar het moet gezegd worden we krijgen zelf ook nog wat kansjes maar weten deze niet te benutten. Het is zo ongeveer in de 47e minuut als Nieuwerkerk de verdiende gelijkmaker binnen schiet. Marius die voor de geblesseerde Max ons doel verdedigde was kansloos op de inzet. Na deze gelijkmaker gaan beide teams door voor de volle winst maar weten de kansen niet te benutten en is de eindstand 1-1.

Ik wil v.v. Nieuwerkerk bedanken voor de gastvrije ontvangst. Leuk was het weerzien van eenoude bekende, van oefenmeester Copleiding, die de D1 aldaar traint.