Valse start voor DUNO JO13-2

31 oktober 2016 0:00

DUNO JO13-2 - ODB JO13-1 2-11 (1-3)
Vandaag ging het echte werk beginnen. In de beker competitie wat lager geëindigd dan gehoopt. Maar we bleven in de zelfde klasse maar wat we ook vreemd vonden in dezelfde groep. We hadden de nieuwe poule gezien en daar zaten veel JO13-1 teams bij. Deze waren lager ingeschreven en wonnen alles in de vierde en vijfde klasse. Dus Kenrick en ik wisten dat we het zwaar zouden krijgen maar zagen hier ook de uitdaging in.

Onze eerste wedstrijd was tegen onze buren van ODB, een ware derby dus. Altijd leuke wedstrijden tegen ODB en we hoopten daar vandaag ook op. We begonnen helaas gehavend aan de wedstrijd. Rivano en Valentino waren een weekend weg en Iris mag helaas nog geen wedstrijden spelen van de fysio. Helaas op de ochtend zelf kregen we te horen dat Rowan ziek was en na kort regelen ging Quinten naar de JO13-1 en Dean van de JO13-3 kwam bij ons keepen. Dominick en Jasper kwamen ons ook helpen zodat we in ieder geval nog wat mankracht achter de hand hadden waarvoor onze dank.

De eerste helft ging van start en we waren gewaagd aan elkaar. Helaas werd van beide kanten niet goed gespeeld en veel foutjes gemaakt. Door een mooie curve bal van Nick kwamen we toch op een 1-0 voorsprong. Helaas ging het spel bij ons niet beter en waar we in de beker steeds beter in werden, gebeurde nu helaas niet. ODB scoorde voor rust nog 3x waardoor we met 1-3 gingen rusten. In de rust de jongens best pittig aangesproken wat we nu allemaal aan het doen waren en waarom we niet lekker gingen voetballen zoals de laatste weken deden. We hoopten dat de tweede helft beter verliep zoals het bijna elke wedstrijd bij ons verging.
De tweede helft was nog niet van start of de 1-4 zat er al in. Toch knokten we ons weer terug door een mooie assist van Nick en de goal van Tony 2-4. We gingen 1 op 1 achterin spelen en met twee middenvelders spelen om meer druk naar voren te geven, zodat we misschien de aansluiter konden forceren. Helaas werkte dit niet en werden de gaten niet dichtgelopen op het middenveld zodat ODB snel naar 2-11 uitliep.
Jongens dit was helaas niet nodig geweest en ik hoop dat het volgende week weer gaat zoals het de laatste weken ging. Als het goed is zijn we dan weer lekker compleet.