Grootse overwinning voor DUNO D2

10 april 2016 0:00

Het zou vandaag best kunnen gebeuren dat onze D2 hun wedstrijd wint. En als je één goal meer maakt dan je tegenstander......dan win je! En met nog maar drie wedstrijden voor de boeg was dit "de meeste logische " om te winnen, omdat de komende twee weken de nummer 1 én 2 op bezoek komen op onze thuisbasis het " Haagsche Dynamiet"........uhhh wat zeg ik nu, Dynamiet ? Een mooi woord om te gebruiken in dit verslag want dat deed de D2 van DUNO, we schoten met dynamiet. Om 09.00 uur begon het uitduel tegen Quick Steps ( QS).

Veel ouders langs de kant en wederom dreunde de BoomBoomBluetoothBox mee met de warming up. Van begin af aan voerde DUNO de druk op en kwam QS maar moeilijk in het spel. Vroeg in de wedstrijd, gelijk een hoekschop, en een vroege goal zou zomaar de wedstrijd open kunnen breken, maar de scheids gaf een keeperbal voor de thuisclub. Wim kreeg een grote kans uit een dieptepass maar een sliding door een QS verdediger weerhield hem ervan te scoren. De bal kwam bij Djordi en die bedacht zich geen moment. Met een hard schot bracht hij in de elfde minuut de stand op 0-1 voor Duno. Drie minuten later werd er weer met dynamiet geschoten en kon Djordi ook de 0-2 maken, nu met een schot dat van richting veranderde en de keeper van QS op een verkeerd spoor zette. Sem stond vandaag op scherp in de spits en aarzelde geen moment, en met 20 minuten spelen stond de 0-3 op het scorebord. Trots kwamen de spelers naar hem toe om dit derde doelpunt te vieren. Het moet ook gezegd worden dat iedereen op z'n best stond te spelen. Ik heb verschillende mooie passes gezien, en zeker net zoveel mooie, heel nuttige reddingen van keeper Tijs. "Say oe aaah Ed de Goei, Say oe Aaahh Ed de Goei"..........
De rust was voorbij en in de tweede helft kon QS hun eerste treffer maken. 1-3! Het zal toch niet waar zijn dat weer de angst erin sluipt voor de aansluitingstreffer van QS. Dat zagen we tegen Verburch ook al. Wim schoot na een rush van Gino, die de bal op hem passte via de keeper op de paal. Koen, nog maar net hersteld van een slepende blessure aan zijn enkel, mocht het veld in. Diezelfde Koen was het die een dieptepass gaf op Jason en deze heel mooi afronde, 1-4. Olaf moest direkt zijn alarm testen en zo geschiedde. 1-4 da's veeeeeeeeel beter dan 2-3 en zo kwam het juiste gevoel weer terug en kreeg DUNO mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Levi brak door. Hij werd echter gevloerd in de "16", géén andere beslissing kon de scheidsrechter nemen dan de bal op de stip leggen, maar hij legde de bal er braaf buiten. Levi dacht, dan scoren we maar op een andere manier en schoot de bal voor het doel waar Gino perfect inkopte. 1-5 !
Vervelend detail was nog een onbesuisde trap op de enkel van Jason, die opgelapt moest worden door ons lopende alarm, onze waterzakdrager Olaf. Einde wedstrijd en wat een mooie overwinning zegggg 1-5 !!!
En wat heeft dit voor gevolgen voor de stand? KMD staat vijfde met 22 punten, HBS staat nu zesde ook met 22 punten en DUNO staat zevende met 20 punten. Er is nog van alles mogelijk. Wie zal het zeggen? Gaat Duno nog twee plaatsen stijgen? We zullen het zien en horen. Die Haghe thuis en TAC '90 thuis zijn bij een goed spelend DUNO D2 , zoals ze dat vandaag hebben laten zien, zeker te verslaan.
Ga ervoor trainen de komende dagen en laten we op sportieve wijze dit seizoen afsluiten met misschien wel vier punten erbij, of misschien wel zes !!!!!