DUNO D2-HBS D5...het zat er al een tijdje aan te komen

31 januari 2016 0:00

Vorig week verloor DUNO D2 nog nipt tegen Scheveningen. Je zag toen al dat er een team stond wat lekker gretig aan het voetballen was.
Het kwam des te beter uit dat er weer een keer op zondag gespeeld werd in plaats van op zaterdag. De meesten van ons konden uitslapen op de zaterdag, maar nu ook met de zondag erbij omdat de wedstrijd pas om 11.30 uur gepland stond. Half 11 werd vooraf in de kleedkamer gezegd dat de D2 de rust moest bewaren als DUNO in balbezit is, en dat er vooral geen wilde trappen tegen de bal gegeven moet worden. Géén paniek voetbal dus, nergens voor nodig en daar bereik je met je team niets mee.

Het werd een wedstrijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Ze gaven nauwelijks echte kansen weg. Opvallend omdat DUNO in november nog met 3-0 had verloren. Onze verdedigers stonden goed op hun plek en wisten wat er gedaan moest worden. Geen goals voor HBS want dan zouden we weer achter de feiten aan moeten lopen. Maar de druk bleef in de eerste helft uit. HBS probeerde het spel te bepalen maar liepen telkens tegen onze verdedigers op. Freddie en Danitsja, jullie hebben goed werk verricht. Nul-Nul bij rust.
Duno moest in de tweede helft wat slimmer gaan spelen zo werd in de kleedkamer gezegd. Maar kwam dit er ook uit? Tweede helft was echter van hetzelfde kaliber. Maar naarmate de wedstrijd vorderde kreeg DUNO wat meer "kleine" kansen. Maar het waren meer kansen op een hoekschop dan op een schot op doel! Het hield de spanning er wel in bij ouders van DUNO maar ook bij die van HBS. HBS kreeg een vrije trap na een overtreding van DUNO, maar ook hierbij werd er goed uitverdedigd. Even leek het erop dat Gino verstrikt raakte in een duel met een HBS aanvaller die bijna door de verdediging heen was gekomen. Het ging er even fel aan toe met een blessure voor Levi. Onze waterzakdrager Olaf mocht zijn nieuwe "Adidasjes" uitproberen en moest hulp bieden, bij deze enige keer kon het blijven, het was een fair duel!
DUNO voerde tegen de laatste tien minuten de druk toch steeds meer op, goed storen van onze voorhoede leverde een aantal hoekschoppen op. Je ziet dat dit écht helpt en zo creëer je kansen. De eerste 2 hoekschoppen werden niet omgezet in doelpunten maar wel in spannende momenten. Net naast de goal gekopt of weggeschoten door HBS langs de zijlijn. HBS voelde die druk en dat is natuurlijk niet lekker voetballen. Maar één moment was echt een moment van onze DUNO D2. Wéér een hoekschop en ik zag dat iedereen in de dugout met spanning stond te kijken. Zou het dan tóch nog kunnen????? Nathan en Oeffie riepen dat Gino en Danitsja weer mee moesten naar voren.......Levi nam de hoekschop en de bal kwam dit keer perfect in het midden voor het doel........Gino, toch al niet de kleinste in het veld strekt zich uit....kopt met zijn hoofd de bal zo maar de kruising in. Wat een ontlading na zo'n spannend duel. Wat een feest, zo vlak voor het einde van de wedstrijd! Blij dat Duno was!! Heel goed gewerkt allemaal en top dat we 3 punten hebben gepakt. Hou dat vast tijdens de training en de komende wedstrijden, ook al zijn het vriendschappelijke duels!!!!

Volgende week even geen competitie maar vast een oefenwedstrijd !