DUNO D2: enthousiasme, lol en een kerstboom met Balluhhh

13 december 2015 0:00

Wat ik in het vorige verslag al hoopte is uitgekomen : een uitverkocht Haagsch Dynamiek voor de wedstrijd van Duno D2 tegen Vredenburch D3. Een mooi affiche want het gaat er altijd zeer spannend aan toe, gezien de bekerwedstrijd met een nipte 2-3 overwinning voor Vredenburch en in het uitduel in de competitie een 2-2 gelijkspel. Gescoord zou er in ieder geval gaan worden.

Op de afgelopen training deze week merkte je al dat er wat aan het groeien was. Onderling veel lol en serieus werken op het veld, de aanpak van trainers Nathan en Oeffie werkt goed. Zo goed zelfs dat er besloten was dat de laatste training een "Besloten Training" moest zijn, op het geliefde Multiveldje. Niets werd aan het toeval overgelaten. Nu de wedstrijd zelf waar verdediger Koen ziek werd afgemeld en waarin keeper Tijs geblesseerd moest afhaken en de wedstrijd in de dugout bekeek. Sterkte mannuhhh met jullie herstel! Wim had besloten de keepershandschoenen maar eens aan te trekken en zich onder de lat te laten gelden. Jason kreeg aan het begin van het duel gelijk al wat kansen en van rechts schoot hij de bal strak voor, maar vergat dat hij eigenlijk voor z'n eigen kans had moeten gaan. Het had al een doelpunt kunnen opleveren. gezien de Oeeeehhhs en Aaaaaaahhs van het publiek was het erg spannend.
Levi had een mooie actie bedacht en nam de bal mee het strafschopgebied in. Hij werd aangetikt en een fluitsignaal klonk....................penalty en de 1-0 werd door Levi verzilverd. Levi's moeder Shirley had een zwaar vrijwilligersfeest achter de rug en vroeg zich na de score af, wie er nou eigenlijk gescoord had. Duhhhhhh....volgende keer moet Omroep West de wedstrijd maar opnemen. Het gejuich na het eerste doelpunt was in Rijswijk te horen. En kort erna scoorde Jason zijn welverdiende doelpunt zodat de stand 2-0 werd. Vredenburch kon maar weinig doen, hadden zij ook een feestje gehad de avond ervoor? Uiteindelijk duwde Gino zijn direkte tegenstander opzij, "....het was een gewone schouderduw scheids....." hoorde je Nathan roepen vanaf de kant. Werd het nu een penalty of..........nee de scheids legde de bal buiten het strafschopgebied en de vrije trap leverde niets op. Mellissa, dochter van Oeffie, werd ingebracht en liet zichzelf meteen zien. Met haar "Met mij hoef je niet te dollen- mentaliteit" schoot Mellissa binnen een paar minuten alweer een mooie 3-0 op het scorebord. Waar was toch Vredenburch.........ze boden veel tegenstand in de vorige duels maar nu werd de druk hen schijnbaar te groot door het plezier van het spel van DUNO D2.
En kwam er een dreigende aanval van Vredenburch dan schoot onze verdediging de bal naar keeper Wim, die vervolgens loeihard de bal weer in het spel bracht....Kick and Rush ! Goed gewerkt Wim! Ruststand 4-0 door wederom Mellissa die met een hard schot een echte Panna door de benen van de keeper maakte. Kon Vredenburch nog een vuist maken in de tweede helft? In het begin van de tweede helft leek het erop dat DUNO aan het inkakken was. Vredenburch kreeg de bal wat meer in bezit en kon beginnen aan hun offensief. Echter onze sterke DUNO D2 defensie hield alles scherp in de gaten, op een enkele hoekschop na kwam er geen gevaar voor DUNO. Djordi, in de rust gewisseld, kwam er na 10 minuten in voor Sem. De keeper van Vredenburch stond te ver voor zijn doel, waarom niet proberen dacht Djordi maar de bal ging te ver naast. Mark was het die de 5-0 op z'n wonderslof nam en de feestvreugde was weer een feit. Een voorzet van Jason op Djordi maakte het feest compleet en schoof de 6-0 binnen.
D2 Vreugde na doelpunt 6
Complimenten voor Riley die het de tegenstander erg moeilijk wist te maken. Verdediger Sem kreeg ook 2 mooie kansen, waarvan hij één schot door de keeper gekeerd zag en nog een schot net over het doel ging. Jammer hoor , iedereen probeerde in ieder geval zijn doelpuntje mee te pikken. Eindstand een dikverdiende 6-0 overwinning, wie had dat durven dromen! Dolenthousiast kwamen de spelers naast elkaar naar het publiek gerend om ze te bedanken voor hun support. Ze hebben het zelf gedaan met lol, hard werken en voor het eerst zagen we dat DUNO D2 hun eigen spelletje kon spelen en zich niet richtte op het spel van de tegenstander. Groots gespeeld en jullie hebben kwaliteiten genoeg. Je ziet dat DUNO D2 méér en méér naar elkaar toe groeit. Hopelijk komen er nog wat oefenduels aan zodat we in deze positieve flow kunnen blijven.
D2 Kerstboompje met balluhhhh
De spelers gaven Nathan en Oeffie een kerstboom met balluhhhhh ( uhhhh M&MS natuurlijk ) met een gesigneerde teamfoto als dank voor deze eerste helft van het seizoen. Daniëlle bedankt voor het regelen! Getuige de foto's staat het team van DUNO D2 als een huis !