DUNO D2 verliest van Hercules D2 (met foto's)

14 december 2013 0:00

Na twee gewonnen wedstrijden, stond vandaag voor de D2 de wedstrijd tegen Hercules D2 op de agenda. Onder een stralend zonnetje en uit de wind was het goed toeven op de Haagsche Dynamiek. De D2 moest het doen zonder de tweeling Yessin en Yassir en keepster Kim (geblesseerd), maar kreeg versterking van Dani, Bradley en Amber.

DUNO begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar de toeschouwers zagen dat Hercules met veel meer beleving voetbalde. Waar de D2 soms moeite had om simpel te voetballen, lukte het Hercules wel om de bal rond te laten gaan. DUNO kreeg wel kansen, maar het was Hercules dat de score opende.

Hercules bleef doordrukken en door niet scherp verdedigen konden ze uitlopen naar een 0-3 voorsprong. De spelers van Hercules reageerden ondanks hun voorsprong af en toe geïrriteerd en hun -jeugdige- leider had grote moeite om hen bij de les te houden. Halverwege de eerste helft kopte Sadi de bal vanuit een corner mooi binnen. En niet lang daarna maakte Bradley de 2-3. Met uiteindelijk een 2-4 achterstand ging de D2 de rust in. Omdat de wedstrijd later was begonnen, bleven beide teams op het veld.

De tweede helft liet eigenlijk eenzelfde beeld zien. DUNO met man en macht op zoek naar de aansluiting en Hercules dat loerde op een doelpunt. En zoals dat in het voetbal zo vaak gebeurt, komt Hercules wel tot scoren en moet DUNO toekijken.

Ondanks hun voorsprong reageerden de spelers van Hercules furieus op beslissingen van de scheidsrechter en richting hun tegenstanders. Karatetrappen, dreigementen, spugen en schelden, alle registers werden opengetrokken. Toen de scheidsrechter een doelpunt afkeurde, reageerde een van de spelers van Hercules op een zodanig heftige wijze, dat hij een tijdje naast het veld mocht afkoelen. Helaas kon DUNO hier onder deze intimiderende omstandigheden niet van profiteren. Ondanks een prima ingeschoten penalty van Sadi liet het scorebord uiteindelijk een 3-5 eindstand zien.

Ook na afloop was het woeste gezelschap 11- en 12-jarigen van Hercules rondom de kleedruimtes nauwelijks tot bedaren te brengen. Een bloemrijk arsenaal van de meest verschrikkelijke ziektes passeerde luidkeels de revue. Dat belooft nog wat voor de uitwedstrijd en de verdere toekomst.

Maar goed, terug naar het voetbal, want daar waren we uiteindelijk voor gekomen. Helaas verloren, jammer, maar maandag gaan we met zijn allen aan het Kerstdiner.