DUNO D2 wint bij FC 's-Gravenzande

3 mei 2014 0:00

Opnieuw was het erg vroeg vanochtend, voor de wedstrijd van DUNO D2 op het ruim bemeten complex van de fusieclub uit 's Gravenzande. Ondanks de meivakantie waren we compleet en op tijd. De spelers hadden er duidelijk zin in.

Het zou vandaag zeker geen makkie worden, in de wetenschap dat de tegenstander als 'runner up' achter kampioen MSV'71 tweede in de poule staat en dat de thuiswedstrijd met de ruime cijfers van 1-4 verloren was gegaan. Vooral de fysieke kracht van de Westlandse opponenten had destijds indruk gemaakt. Met snel combinatiespel en vroeg druk naar voren zetten 'moest' ditmaal door DUNO een beter resultaat behaald worden.

Dat strijdplan werkte in het begin van de wedstrijd goed: de FC kwam nauwelijks aan opbouwen toe en hoopte op succes met de lange bal. DUNO zette goed druk en creëerde een aantal kansen, helaas wilde het in de afwerking nog niet allemaal lukken.

Het harde werken door de DUNO-ers werd dan halverwege de eerste helft ineens dan toch beloond: een mooie aanval werd doeltreffend afgerond. Een snelle DUNO-uitval snel hierop kon de score verdubbelen, maar de laatste verdediger bracht de doorgebroken aanvaller, alleen voor de keeper, in een uiterste poging ten val. Waar DUNO aan een strafschop dacht, besloot de scheids helaas anders en zag er niets onreglementairs in. Hij stond er dichter bij dan stuurlui zoals wij, dus zal het gelijk aan zijn zijde hebben gehad.

Of het hierdoor kwam zullen we nooit weten, maar langzaam maar zeker sloop er wat onrust en onzekerheid in het DUNO-spel. De thuisclub profiteerde hiervan door kort voor rust alsnog op gelijke hoogte te komen. De 1-1 ruststand was niet geheel overeenkomstig de verhoudingen,, maar bood alle perspectief voor de 2e helft.

Die ging verder waar we voor rust waren opgehouden; 's-Gravenzande probeerde met felheid en fysiek spel de wedstrijd te laten kantelen. DUNO was via de combinatie gevaarlijker en nam tot tweemaal toe een voorsprong, maar even zo vaak slaagde het thuisteam erin weer op gelijke hoogte te komen.

Even dreigde er zelfs wat tumult op deze zonnige voorjaarsochtend: vermeend al te fel spel van FC-zijde leidde tot kritische reacties vanaf de kant van DUNO. Snel was alle boosheid echter weer geluwd en konden we de draad weer oppakken. Daarbij bleek DUNO ditmaal toch de langste adem te hebben: een vierde -zeer fraai- doelpunt kwam het thuisteam niet meer te boven. Eindelijk konden we snel hierna een veilige marge van 2 laten aantekenen en was de wedstrijd met 3-5 beslist.

Een mooie revanche dus voor de thuisnederlaag tegen dit sterke FC 's Gravenzande. Voor de stand in de poule maakt het allemaal niet zo heel veel meer uit. We gaan eindigen op een mooie 4e plaats, met een hopelijk passende afsluiting van de competitie, volgende week thuis tegen GDA. Hadden we tegen die ploeg trouwens ook niet nog iets goed te maken?