DUNO D2 kan koppositie MSV'71 niet in gevaar brengen

29 maart 2014 0:00

Vanuit het recente verleden bewaarden we niet al te beste herinneringen van het complex in Maassluis waar DUNO D2 vandaag tegen MSV'71 moet aantreden. Vorig jaar waren de omstandigheden guur en desolaat, ditmaal oogde de zonovergoten thuisbasis van de koploper ronduit sfeervol en gezellig. Aan de voetbalambiance kon het vandaag dus in ieder geval niet liggen.

Verlies in de laatste wedstrijden maakte voor DUNO een goed resultaat tegen de tegenstander van vandaag extra belangrijk. Er was de afgelopen tijd toch wat onzekerheid in de ploeg geslopen en dat was helaas vanaf het begin duidelijk merkbaar. De spelers waren zonder uitzondering fel gebrand op een goed resultaat, maar het echte vertrouwen ontbrak. DUNO ontwikkelde weliswaar een veldoverwicht tegen de afwachtend spelende koploper, maar het overleg en de samenhang in het spel liet te wensen over. In hun ijver struikelden de DUNO-aanvallers regelmatig over hun eigen goede bedoelingen, waardoor de verdediging van MSV'71 niet echt in de problemen kwam.

Toen de thuisclub uiteindelijk besloot dan ook maar eens richting DUNO-doel te trekken betekende dat direct zoveel schrik en verwarring bij de groenzwarte defensie dat men de bal pardoes het eigen doel in liep. Kansen kwamen er na deze aldus opgelopen achterstand ook voor DUNO, maar zoals zo vaak als het tegenzit liet het geluk het team ook een beetje in de steek. Zo spatte een fraaie vrije trap van 20 meter boven de kansloze MSV-keeper op de lat uiteen.

Ondanks luide aanmoedigingen van de zwaar in de meerderheid zijnde DUNO-aanhang moest er nog voor rust nog een tweede tegentreffer geïncasseerd worden. Een versnelling van de MSV-spits door het midden werd afgerond door een bekeken schuiver in de hoek. Eigenlijk de eerste echte doelkans voor de thuisclub, maar leverde wel een 2-0 ruststand op.

Het spelbeeld van voor rust zette zich ook in de tweede helft voort. Met man/vrouw en macht probeerde DUNO de aansluitingstreffer te forceren, maar ook nu ontbrak de overtuiging en het benodigde geluk. Een aanval vanaf de rechterkant werd weliswaar binnengetikt, maar in een uiterste poging door een MSV-verdediger uit het doel gehaald. "Dik over de lijn !", volgens DUNO, maar de grens-en scheidsrechter dachten hier helaas anders over.

Tot overmaat van ramp bracht de allereerste MSV-corner van de wedstrijd, halverwege de tweede helft, voor de thuisclub de definitieve beslissing. Onberispelijk werd de bal vlak onder de lat binnengekopt, waardoor de stand een nog afgetekender karakter kreeg.

Koploper MSV'71 gaf vandaag met deze toch wel wat geflatteerde 3-0 een ouderwets lesje in effectiviteit; een halve kans weggeven aan dit team betekent nu eenmaal direct een tegengoal. Het eindsignaal werd door het thuisteam uit Maassluis met luid gejuich verwelkomd; het kampioenschap kan hen nauwelijks meer ontgaan. Werken aan het toch wel aangetaste vertrouwen is wat voor DUNO D2 na drie nederlagen op rij de komende tijd rest. De komende wedstrijd tegen hekkensluiter Loosduinen lijkt hiervoor een uitgelezen mogelijkheid!