DUNO D2 neemt sportief revanche op HVC'10

15 februari 2014 0:00

Vorige week ging het duel in Hoek van Holland tegen HVC'10 D2 met een onverdiende 2-1 verloren. Tijd dus om deze week al sportief revanche op deze tegenstander te nemen. Sadi en David waren er weer bij, dus we konden op volle sterkte aantreden op een zonnig, maar stormachtig veld 2.

In de eerste helft leek het of het op de derde plek staande HVC en niet DUNO iets goed te maken had: de blauwzwarten toonden zich feller in de duels en zetten het thuisteam met de wind in de rug regelmatig vast op eigen helft. Na kansen over en weer was het toch DUNO, dat op voorsprong kwam: een afgeslagen bal werd door Carmen strak onder de lat geknald: 1-0.

Toch gingen de gasten met een voorsprong de rust in: een diagonaal afstandsschot waaide over Kim de verre hoek in en een hoekschop werd door de DUNO-verdedigers niet voldoende alert verwerkt. De voorsprong van HVC'10 was op dat moment zeker niet onverdiend te noemen.
Ook nog een momentje van schrik: de grensrechter van HVC'10 werd halverwege de eerst helft plotseling onwel en zakte langs de lijn ineen. Uit voorzorg werd de "AED'' van stal gehaald, maar gelukkig viel het achteraf allemaal mee. Zijn taak kon de grensrechter echter niet voortzetten en hij moest worden vervangen. Sterkte nog!

In de tweede helft zagen we een heel ander DUNO. Met de wind in de rug en een tandje erbij ging DUNO op jacht naar een goed resultaat. Doelpunten konden gezien het spelbeeld niet uitblijven en daar waren zelfs een paar hele mooie bij. Zeker die van Yassir en Sadi mochten er wezen.

De verdediging liet zien, waarom zij ook na vandaag de minst gepasseerde van de poule is. Vastberaden, soms stevig, maar altijd fair werd de deur op slot gehouden. Na het eindsignaal van de prima fluitende Harold stond er een 5-2 uitslag in het voordeel van DUNO op het -denkbeeldige- scorebord. Dik verdiend en over de hele wedstrijd gezien niets op af te dingen.

Langzaam klimmen we plaatsje voor plaatsje omhoog in deze competitie , minimaal een plek in de top 3 moet dit seizoen zeker haalbaar zijn. Volgende week eerst maar eens naar Naaldwijk, voor de confrontatie met Westlandia. Met frisse koppies, verlost van CITO- en schoolkeuze-perikelen mogen we van de D2 in het Westland dan weer het nodige vuurwerk verwachten!