DUNO D2 komt net niet op gelijke hoogte

13 september 2015 0:00

DUNO D2 - Vredenburch D3 (2 - 3)
Op deze zondag stond de wedstrijd tussen DUNO D2 en KSV Vredenburch D3 (opgericht in 1931) uit Rijswijk op het programma. Best wel wennen om op zondag een wedstrijd te moeten spelen. Iedereen was ruimschoots op tijd, en dan vergeten we Nathan, die zijn sokken vergeten is, maar even. Maar nog voor de wedstrijd begon, was het tenue compleet.

Leuk om te zien dat het team de warming-up samen oppakte, zonder instructies van de trainers! Compliment aan de trainers en het team. De wedstrijd ging gelijk op, alhoewel Vredenburch het samen spelen wat sneller oppakte dan DUNO, onderling ging het redelijk gelijk op.

Helaas kwam Vredenburch door wat makkelijk verdedigen op een 0 - 1 voorspron, maar omdat DUNO het samenspelen weer snel oppakte, zorgde Mark voor een prima 1 - 1. Tijdens de rust, waar wij als ouders niet bij zijn, zullen Nathan en Jeffrey de nodige aanwijzingen hebben gegeven, dus op naar de tweede helft.

Jeugdscheidsrechter Luuk, die altijd correct fluit en een visitekaartje voor de vereniging is, moest in zijn optiek Vredenburch een penalty geven: 1 - 2 voor de tegenstander. Later kan je zeggen dat wij als verdedigende partij wel wat feller hadden kunnen ingrijpen, nadat onze keeper Tijs ( zonder H ) de bal geweldig stopte. Het lukte Vredenburch ook nog op 1 - 3 te komen, maar door het scherpe oog van Luuk kregen wij een even zo terechte penalty mee.

Gino, onze rots in de branding in de verdediging, schoot koelbloedig de 2 - 3 in. Alleen de tijd zat een beetje tegen. Want met deze stand op het bord, floot Luuk voor het einde van de wedstrijd en verloren we. Maandag lekker oefenen tegen Houtwijk, dus lekker vrij en uitgekookt voetballen.