Spectaculaire wedstrijd DUNO D2 tegen Celeritas

4 november 2011 0:00

Pieter Sijbesma

Celeritas D1 - DUNO D2 6 - 5 (2 - 1) Nu de bekercompetitie achter de rug is kunnen we ons storten op de competitie. De eerste wedstrijd was uit tegen Celeritas. Het was nog erg spannend of iedereen aanwezig zou zijn. De laatste speler kwam aan gehold terwijl de wedstrijd op het punt stond om te beginnen. Nu had deze speler een zeer goede reden en waarvoor ik echt respect heb. Hierdoor waren we maar met 11 spelers, terwijl het team uit 15 man bestond. Hiervan waren er 3 die zich met kennisgeving hadden afgemeld voor zover ik wist. Dus doch een zeer dringend verzoek aan de ouders/verzorger om in geval van ziekte of ander zins dit de leidsters of trainers uiterlijk vrijdag te laten weten zodat er gezocht kan worden naar vervanging. Oké dit ter mededeling en terug naar de wedstrijd. Nadat de opstelling bekend was gemaakt kon de wedstrijd beginnen. De eerste 10 minuten liep van beiden kanten erg stroef waarbij er toch wederzijdse dreiging was. Echter was de openingstreffer voor de tegenpartij 1-0. Dus er was nog niets verloren en gingen onze boys and girl er weer volop tegen aan. Helaas werd het 2-0. Na wat pep talk van mij en Chantal wisten ze enigszins de draad weer op te pakken en werd het al gauw 2-1. Nog voor de rust hebben we wat spelers van plek laten wisselen waardoor de wedstrijd vanuit onze kant wat makkelijker werd gevoetbald. Vlak voor rust werd er een mooie aanval opgezet en rond de 16 meter op het doel geschoten. De bal bleef ineens voor de lijn liggen en dat werd veroorzaakt door een hoog polig stukje gras. Hoe raar kan een wedstrijd lopen!
Uit eindelijk gingen we met de stand van 2-1 de rust in. Onze sterspelers waren redelijk moe vanwege geen wissels. Na een pep talk en de nodige aanwijzingen gingen zij allen weer met frisse moed er tegen aan. Helaas viel de 3-1 vrij snel na de rust. Niet getreurd DUNO wist de draad positief op te pakken en ging weer voetballen wat zijn vruchten afwierp 3-2. Ze zagen en roken hun kansen. Ondanks goed voetbal vanuit DUNO zijde werd het 4-2. Het bleef ons verbazen dat er toch vechtlust en motivatie was om wat van deze wedstrijd te maken waardoor het 5-2 werd. Na wat aanwijzingen vanuit onze zijde werd er toch weer gescoord 5-3 en even later 5-4. De wedstrijd was in de laatste paar minuten erg spannend waardoor het jammer genoeg toch 6-5 is geworden. Dit tot tegenstelling wat er op de DUNO site staat vermeld. Wij proberen dit nog recht te breien wat alleen scheelt in het doelsaldo. Na afloop waren er wat spelers die niet echt tevreden waren over de scheidrechter. Echt jongens en meid aan deze scheidsrechter mankeerde echt totaal helemaal niets! Hij floot echt onpartijdig waardoor hij de wedstrijd goed heeft aan gevoeld want als we wat meer minuten hadden gehad waren wij overtuigd dat er minimaal een gelijkspel in zat. Verder willen we Noah bedanken voor zijn inzet want hij heeft echt als een beer staan keepen waardoor het gelukkig deze stand is geworden en gebleven. Natuurlijk de rest ook van het team bedanken we om dat zij hebben laten zien dat zij op karakter hebben gevoetbald. Zo nu en dan zagen we combinaties, maar ook weer dat er gaten vielen. Blijf dit met zijn allen in de gaten houden! Speel vanuit je eigen positie en maak je combinatie door onder andere te voetballen en denken in een 3 of 4 hoek. Volgende week thuis en dan gaan we weer knallen maar vooral punten pakken. Errol & Chantal