Primeur: Blauwe kaart voor verliezend DUNO D2 bij HVC'10

23 november 2014 0:00

De "blauwe kaart" is een initiatief van de KNVB, waarbij een club de tegenstander kan belonen voor sportief gedrag op en rond het veld. Deze eer, waarbij bovendien nog leuke prijzen te verdienen zijn, viel vandaag DUNO D2 te beurt op voordracht van onze gastheren van vandaag uit Hoek van Holland. Natuurlijk wel een beetje gemengde gevoelens rondom deze sympathieke geste van HVC'10: op het veld werden onze mannen met een afgetekende 6-1 nederlaag naar huis gestuurd, waarop maar weinig was af te dingen.

Het was natuurlijk nog best koud, behoorlijk ver en akelig vroeg toen we nog vol goede moed op de fraaie accommodatie van HVC'10 verzamelden. Het vertoonde spel in de oefenpartij tegen derdeklasser GDA gaf hoop op een goed resultaat vandaag, hoewel we tot nu toe in de competitie nog puntloos bleven.

D2-David verdedigt

Bovendien zaten we niet al te ruim in onze spelers: vanwege weekendjes-weg hadden we er juist genoeg om een voltallig elftal aan de aftrap te brengen. Geen wissels dus. De blauwzwarte gastheren gingen gedreven van start en trokken het initiatief direct naar zich toe. Een achterin ongelukkig verwerkte bal betekende al snel een achterstand en we wisten meteen dat het een heel moeilijke ochtend voor onze dappere mannen ging worden.

D2-GrabbelenDaniel raakte al snel geblesseerd aan zijn enkel, waardoor we het duel met tien man moesten voortzetten. DUNO vocht voor wat zij waard was, maar de tegenstander benutte de geboden ruimte op behendige wijze. Op slag van rust scoorde Giovanni nog met een droge knal, maar HVC had de voorsprong inmiddels al uitgebouwd tot 3-1.

D2-Giovanni

"Het kan nog !", was de mening van de spelers, een prima instelling om aan de tweede helft te beginnen. DUNO probeerde het, kreeg ook wel kansen, maar de inspanningen van de eerste helft begonnen hun tol te eisen. HVC'10 D1 liet zien te beschikken over prima voetballers, die vaak net wat feller op spelsituaties anticipeerden. DUNO oogde van tijd tot tijd onzeker; bij kansen werd de bal vaak afgelegd, in plaats van resoluut af te ronden. Lang verhaal kort: de 6-1 nederlaag was uiteindelijk nauwelijks geflatteerd en voorlopig zullen we het dus moeten doen met de genoemde sportiviteitsprijs.

D2-Remko verdedigtVolgende week, zaterdag 29 november, gaan we weer aardig ver weg om deze forse nederlaag weg te spoelen. Naar de gemeente Kaag & Braassem, om precies te zijn. Woubrugge D2 is dan om 10.00 uur op het lokale sportpark in een vriendschappelijke wedstrijd onze tegenstander.