Spectaculaire overwinning DUNO D2 bij HMC

3 mei 2012 0:00

Den Haag, 21 april 2012 HMC D2-DUNO D2 3-4 (1-2) Beste lezers, Zaterdag 21 april jl. moesten onze jongens en meid het opnemen tegen HMC D2. We weten dat het een club is die erg partijdig kan zijn en hield ik me hart dan ook goed vast.
Het was een mooie dag om weer eens te stunten en daar waar ons dream voor de winterstop mee was geëindigd weer eens op te pikken. Op de training zagen we weer wat voorruit dus hopelijk laten ze dat ook in de wedstrijd zien. Er waren voldoende supporters dus daar lag het ook niet aan. Op naar de kleedkamers en de opstelling bekend gemaakt. In de kleedkamers laten weten dat de iedereen vertrouwen heeft in dit team en dat we met winst hier weg willen.
De scheidrechter gaf gelukkig zelf aan dat hij van fair play houdt dus we zullen zien. Er werd goed verdedigd en de bal werd goed en gecontroleerd rond gespeeld. Dit deden ze erg goed en wachten een kans af. Die kwam na ongeveer 10 minuten op een mooie voorzet naar Patrick (die nog wat goed te maken had, vanwege zijn eigen beloftes die hij maakte). Patrick schoot de bal mooi in de verre hoek en onhoudbaar voor de keeper 0-1. Zo werd er snel gestoord en kwam de druk bij HMC te liggen. Heerlijk om ons team (ouders, opa's, leidsters en trainers) weer zo te zien spelen. HMC kwam met tijd en wijlen gevaarlijk uit maar door onze stevige achterhoede en keeper was het moeilijk om door de defense heen te breken. Het was een genot om de achterhoede zo bezig te zijn. Echt heerlijk en goed werk Esra, Roujier (sorry als het fout is), Djilano, Kadir en Vincent.
Na enkele minuten kwam Joey aan de bal die erg scherp was en elke vrije ruimte benutten kreeg de bal en wist wat hij ermee moest doen. Dat was scoren en dat deed hij 0-2. HMC die op de flanken snelle spelers had wist toch door te breken waardoor er door hun gescoord werd 1-2. Zo zijn we de rust in gegaan. De scheids deed zijn best en ja er werd gefloten voor dingen die geen overtreding waren. Maar goed ook dat hoort bij voetbal! Het team nam snel wat vocht tot zich en luisterde goed van wat ik zei. Met frisse moed gingen ze er weer tegen aan. Diresh, Noah die het veld lekker breed hielden. Ibo die veel vanuit zijn positie voetbalde. De wedstrijd begon wat rommelig maar na een minuut of 5 wisten we de wedstrijd naar onze hand te zetten. Na een kwartier goed te hebben gevoetbald zag de scheids een hands bal in het 16 meter gebied! Volgens mij moest hij nog naar opticien Pearl. Kortom een penalty die goed door HMC werd benut 2-2.
Het team liet het er niet bij zitten. Ze toonde vechtlust maar vooral voetballen als een team om met winst bij HMC weg te gaan. Na wat gebrul van mijner zijd om eens te schieten van afstand. Hun keeper was erg klein en ik zag daar o.a. kansen in. Ibo kreeg de bal en hij wist deze op een goede afstand achter de keeper te droppen 2-3. Dus het rook weer naar meer en zo gingen ze ook weer voetballen. Joey was scherp zoals ik al zei en wist de bal mooi uit te spelen door 2-4 te scoren. De scheids zag in dat zijn club punten nodig had. Dus begon hij wel erg irritant te fluiten. Hierdoor wist HMC nog een keer te scoren 3-4. In de laatste minuten kregen we een penalty mee die genomen werd door Casper. Hij dacht laat ik die bal nou eens snoei hard in het net schieten! In plaats van dat schoot hij over. Niet getreurd en dat kan ik nu achteraf zeggen er zijn zelfs topvoetballers die dit overkomt. Zoals ik al aangaf over de scheids en fair play was volgens mij de wedstrijd op een minuut na ten einde. Nee wat deed de scheids hij deed er nog eens 5 minuten bij in de hoop dat HMC nog zou scoren. Gelukkig werd er door iedereen en ondanks met 1 wissel goed gevoetbald en gevochten om de wedstrijd te winnen. Na het nodige commentaar vanuit mijn kant en van onze trouwe DUNO aanhang zag de scheids in dat er geen doorkomen aan was en floot hij de wedstrijd af, 3-4!!!!
Het was een mooi resultaat wat het zelfvertrouwen doet toenemen. Een leuke goede, maar ook wel spannende pot. In ieder geval jongens en jonge vrouw hebben jullie laten zien dat jullie het kunnen. Geniet van het overwinningsgevoel. Nog 3 wedstrijden te gaan met als doel om op de 2e plaats te eindigen. Aan ons als trainers en leidsters ligt het niet, dus hopelijk ook niet aan jullie! Dus laten we de laatste 3 wedstrijden allemaal winnen en eindigen op de 2e plaats wat zeer verdiend zal zou zijn.