Duno D2 wint ruim bij SV Erasmus (met foto's)

8 september 2012 0:00

Een zonnige zaterdagmiddag op een al even fraai kunstgrasveld: aan de omstandigheden kon het voor de D2 vandaag in elk geval niet liggen. Gastheer was SV Erasmus D2, een team voornamelijk bestaande uit eerste jaars D-spelers. Met enkele minuten vertraging begon het duel, dat al snel een ongelijke strijd bleek te zijn. Binnen de minuut lag de bal al achter de Erasmus-keeper. Een corner van rechts, volgens afspraak genomen door Marten, werd bij de eerste paal knap door uitblinker Leonardo binnen geschoten. De aandacht die trainers Aad en Rob hieraan afgelopen week op de training hadden besteed wierp dus al meteen zijn vruchten af. De rest van de eerste helft speelde zich vervolgens vrijwel geheel op de helft van onze geelrode tegenstander af. Het was dat Duno soms slordig in de afwerking was, anders was de ruststand al veel hoger uitgevallen dan 0-5. Na rust kwam Erasmus, met hier en daar nogal indrukwekkend nieuw bloed in de gelederen, verrassend enthousiast uit de startblokken. Men leek daar zogezegd, uit een geheel ander vaatje te willen gaan tappen. Duno-sluitpost Nick moest herhaaldelijk in actie komen om zijn doel schoon te houden. Dat had Duno in de eerste helft nog niet meegemaakt !
Duno realiseerde zich dat de wedstrijd nog niet gelopen was en zette weer een tandje bij. De draad van de eerste helft werd weer opgepakt en de score verder opgevoerd. Onder andere door een feilloos door keeper Nick ingeschoten strafschop, nadat Rik binnen de 16 onreglementair was gestuit. Tot grote vreugde van het intens meelevende thuispubliek wist ook Erasmus tussendoor toch nog wat terug te doen en de eer te redden, waardoor de wedstrijd uiteindelijk in een afgetekende 1 - 9, net geen dubbele cijfers, eindigde. Een mooie, regelmatige overwinning voor de D2, waar jullie mee thuis kunnen komen !
Goed gespeeld en zeker voor de ruim aanwezige Duno-aanhang bij fasen een genot om naar te kijken. We moeten daarbij uiteraard niet vergeten dat we komend seizoen op tegenstand van een iets ander kaliber moeten rekenen dan die van vanmiddag. Maar eerst maar even verdiend genieten van dit mooie resultaat, aan de prima sfeer in het team zal het in ieder geval niet liggen!