DUNO D2 neemt de punten mee uit Wateringen (met foto's)

7 december 2013 0:00

Of we de "flow" van de afgelopen weken konden vasthouden was de vraag bij het aantreden tegen het Wateringse Velo. Het vertrouwen was er zeker bij de D2, ondanks dat keeper Kim vanwege een gekneusde rib vandaag verstek moest laten gaan. Gelukkig kon Dani vandaag invallen en met hem hadden we ook deze wedstrijd een betrouwbare sluitpost.

De wedstrijd werd afgewerkt op het nogal zwart getinte kunstgras, dat er ondanks de regen prima bij lag. DUNO trok direct het initiatief naar zich toe en evenals vorige week was het Sadi die de score opende. Dat was een lekkere opsteker en DUNO bleef vooral ook via de snelle vleugels gevaarlijk.

Nadat een reeks corners niet het gewenste resultaat opleverde was het uiteindelijk toch Tarik die ervoor zorgde dat we de rust met een tamelijk comfortabele 0-2 voorsprong ingingen. Een voorsprong, die op dat moment zeker verdiend was. DUNO speelde geconcentreerd op de helft van de tegenstander en gaf feitelijk geen kans weg.

Misschien daardoor ook begon de tweede helft ongewoon slapjes van DUNO-zijde. Velo ging voor zijn laatste kans en DUNO kreeg het wat moeilijker. Duels gingen verloren en ook de combinaties kwamen ineens veel minder uit de verf. De lange bal moest steeds vaker uitkomst brengen.

Toch was het DUNO dat uiteindelijk de zege definitief veilig stelde. Uit een afgeslagen aanval kwam de bal bij Craig, die vanaf rand strafschopgebied de bal laag in de uiterste benedenhoek schoot. Rustig kon de wedstrijd worden uitgespeeld en Sadi kon, randje buitenspel, de eindstand zelfs nog op een ruime 0-4 brengen.

Een keurige overwinning, te danken aan een collectieve teamprestatie. Zeker het spel in de eerste helft zag er goed en verzorgd uit. We hebben laten zien ons ook in deze klasse uitstekend te kunnen handhaven. Zou fantastisch zijn als we dat ook in de laatste wedstrijd voor de winterstop kunnen vasthouden. Of volgt er wellicht nog een inhaalwedstrijd.....?