30 november 2014 0:00

Omdat het vandaag een inhaalweekend was, moesten we om toch nog aan het voetballen te komen op zoek naar een oefentegenstander. Die vonden we in de D2 van vv Woubrugge, een fraai dorp in de gemeente Kaag en Braassem, gelegen in het Groene Hart van de Randstad.

D2 - Groene Hart

Weliswaar een paar deuren verder dan gebruikelijk , maar ook weer eens wat anders, zodat we onszelf met spelers en aanhang op de vroege zaterdagochtend enigszins koukleumend terugvonden op het hoofdveld van de lokale voetbalclub. Stipt op tijd floot de, naar later zou blijken, prima scheids voor de aftrap en de teams toonden zich aardig gelijkwaardig aan elkaar. We moesten het vandaag om uiteenlopende redenen doen zonder Daniel, Koen en Djordi, maar we werden versterkt door de girlpower van Amber en Kim.

Hoewel DUNO een paar mooie kansen kreeg de score te openen, was het toch de thuisclub, die aarzelend verdedigen van onze kant afstrafte. Jammer genoeg deed Woubrugge dat in de loop van eerste helft nog een keer, zodat we bij rust tegen een 2-0 achterstand aankeken. Wel wat geflatteerd, want DUNO was zeker niet de mindere, maar ja, als je ze zelf niet maakt roep je het wel een beetje over jezelf af.

D2-tegenstander scoortOf we wel de goeie thee hadden gehad, zullen we wellicht nooit weten, maar feit was dat DUNO in de tweede helft ineens nog een tandje of drie bleek te kunnen bijzetten. Woubrugge moest ver terug en ook in het scoreverloop bleek het nu wel mee te kunnen zitten.
Sadi en Giovanni brachten DUNO na enkele uitstekende aanvallen op dat moment verdiend naast onze gastheren en het duel kon plotseling weer alle kanten op. De toeschouwers vergaten hun koude voeten en zagen een steeds spannender wordende wedstrijd. Woubrugge kon in tegenstelling tot DUNO nog wat vers bloed inbrengen en het leek erop dat de ploeg die nu nog zou scoren de partij definitief naar zich toe zou trekken.

D2 - girlpowerEn dat was deze keer DUNO: Kim rondde een aanval over rechts met een mooie lob over de keeper af en min of meer tot onze eigen verbazing kwamen we voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Het laatste deel van de wedstrijd werd nog even billenknijpen, want Woubrugge wilde de pot toch echt niet verliezen en zette alles op alles om er nog eentje te maken. Dat lukte uiteindelijk niet meer en DUNO kon weer eens een overwinning mee naar huis nemen. Na ons nog even te hebben vergaapt aan de rijkelijke merchandise van de thuisclub, vooral de boxershorts in clubkleuren spraken sommigen erg aan, zochten we de polderwegen en de A4 weer op.

Komende week gezellig de gewonnen taart eten, lekker trainen, waarna zaterdag thuis koploper Verburch wacht. De wedstrijd vandaag hielp dan weer mooi om wat vertrouwen voor de komende tijd te tanken, zodat ook in de competitie straks de punten hopelijk weer gaan komen.