DUNO D2 in slotminuten onderuit tegen HBS

18 januari 2015 0:00

Voor de meesten nog best onverwacht kon het thuisduel op veld 2 vandaag tegen HBS gewoon doorgang vinden. Aan de eerdere uitwedstrijd en vooral ook de sfeer daar omheen bestonden blijkbaar niet al te beste herinneringen, waardoor de stemming vooraf toch wat beladen was.

DUNO kon op volle sterkte aantreden, hoewel dit inmiddels een wat relatief begrip geworden is, gezien het aantal voor de D2 beschikbare spelers. Gelukkig kregen we in de persoon van Dinand personele steun vanuit de D3, na hun voorafgaande succesvolle wedstrijd.
HBS nam vanaf het beginsignaal meteen fel het initiatief, om dat in het verdere verloop van de wedstrijd eigenlijk niet meer los te laten. DUNO moest terug en zich hoofdzakelijk beperken tot verdedigen. Een beeld, waar we helaas de laatste tijd een beetje aan gewend zijn geraakt.
D2 aanval YordiHet thuisteam verdedigde echter met verve en hield zich fysiek behoorlijk staande tegen het aanvalsgeweld van HBS. De tegenstander raakte hierdoor schijnbaar wat geïrriteerd en hun aanvalsspel oogde naar gelang de eerste helft vorderde steeds chaotischer.
De rust werd hierdoor met een 0-0 stand bereikt, waarbij DUNO af en toe door het oog van de naald was gekropen. Aan de andere kant had een van de spaarzame uitvallen, waarbij DUNO-spits Yordi alleen voor de keeper verscheen een beter lot verdiend.
D2 keeper GIODe tweede helft ging verder, waar de eerste was opgehouden: HBS viel aan en DUNO verdedigde stug. De hoop was daarbij gevestigd op de lange trap van achteruit, om daarmee gevaar voorin te stichten. De verdedigers van de "Kraaien" had er echter steeds beter het zicht op en bezaten in fysiek opzicht ook een aanzienlijke voorsprong op de veel lichtere DUNO-voorwaartsen.

D2 verbetenNaarmate de minuten wegtikten gloorde bij het thuisteam langzaam de hoop om stiekem nog een puntje op de Haagsche Dynamiek te houden. Dat zou echter wel heel veel van het goede zijn en iedereen wist ook wel dat dit zo niet goed kon blijven gaan.Vijf minuten voor tijd werd dan ook het pleit beslecht: een onnodig weggegeven vrije trap net buiten de zestien was de inleiding tot het definitief breken van het dappere DUNO-verzet. Op de inzet werd niet alert genoeg gereageerd en de bal kon vrij eenvoudig worden binnengeschoten. De vreugde in het HBS kamp was groot, evenals de teleurstelling bij het moegestreden DUNO.

Dat de krachten samen met het geloof waren weggevloeid werd nog eens onderstreept door het incasseren van nog een tweede HBS-treffer in de extra tijd. Het was slechts voor de statistieken, waarbij HBS zich door dit resultaat stevig in de middenmoot van de poule kon nestelen.

Statistieken die overigens ook aangeven, dat we nog steeds wachten op het eerste doelpunt van DUNO D2-zijde in 2015. Hopelijk biedt de
vriendschappelijke wedstrijd tegen SVC'08 komende zaterdag hiervoor de mogelijkheid!