D3 pakt brons op D-toernooi

24 april 2011 0:00

Annebeth van de Velde

Verdienstelijke derde plaats voor D3

Op deze zon overgoten zaterdag waren onze D3 leeuwen te gast bij Celeritas voor een D toernooi. Er waren totaal 6 teams aanwezig waaronder een heus Engels team. Om 09.15 moesten onze spelers aantreden voor de eerste wedstrijd tegen AGE. Onze vaste keeper was niet van de partij zodat Damian weer was gevraagd om het doel te verdedigen. Hoewel hij liever speelt, (hij wil ook graag eens scoren), heeft hij toch ja gezegd. Grote klasse hoor. Dit issportiviteit naar jouw team toe.

Nu kan ik best wel snel schrijven maar voor ik mijn pen kon pakken stond het al 1-0 voor DUNO. Vanaf de aftrap werd direct Giovanni gevonden die er vandoor ging en meteen scoorde. Dat beloofde wat zeg. Wij legden met aardig positie-spel de tegenstander onze wil op zonder dat wij de kansen benutte. Toch kwam voor de rust de 2e goal. Wij kregen een vrije trap, te nemen schuin voor het doel. Kursat ging achter de bal. Hij kon twee dingen doen. De bal hoog voor het doel brengen of uit een toch wat moeilijke hoek ineens proberen. Hij koos voor het laatste. Met een prachtig schot liet hij de ruststand 2-0 voor DUNO noteren. Na de rust gingen wij op dezelfde voet door. Onze verdedigers stonden goed zodat Damian weinig te doen kreeg. Maar hij bleef wel attent. Onze aanvallers kregen wel kansen genoeg maar scoorden niet meer. De tijd was snel voorbij. 12 minuten per helft is zo over. De eerste wedstrijd werd dan ook gewonnen met 2-0. 3 punten in de pocket.
De tweede wedstrijd ging tegen KAGIA. Na een eerste overwinning hadden wij moed gekregen en gingen weer vol op de aanval. Giovanni kreeg weer de bal en besloot maar te schieten. De keeper van KAGIA werd duidelijk verrast en liet de bal tussen de benen het doel inrollen. 1-0. Na 6 minuten werd er na naar hartelust te hebben gecombineerd weer een bal bij Giovanni gebracht die weer iedereen te snel af was en de 2-0 scoorde. Vlak voor de eerste 12 minuten erop zaten deed Kursat het nog eens dunnetjes over en bracht de ruststand op 3-0. Na de rust werd deze, toch wel eenzijdige partij, met leuk voetbal besloten en met nog 3 doelpunten van Giovanni, Bas en Kursat. De eindstand was dan ook DUNO-KAGIA 6-0. Weer 3 punten in de pocket.
Toen kwam wedstrijd nummer 3. Deze was tegen de Engelse tegenstander NEW CASTLE CITY. Deze ploeg had ook al twee wedstrijden achter de rug. Deze wedstrijden waren voor de Engelse gasten een walk-over.Zij hadden beide partijen met grote cijfers gewonnen. Hun trainer was er echter niet gerust op. Hij was tijdens de wedstrijd tegen Kagia komen kijken had driftig notities staan maken. Vanaf het beginsignaal ontspon zich een levendige wedstrijd. Een ding werd wel duidelijk. Het zou geen walk-over worden. Hoewel technisch beter werden zij door onze verdediging goed opgevangen en attent keeperswerk deed de rest. Toch werd het voor rust toch 1-0 voor de Engelsen. Een speler werd niet genoeg gehinderd en kon uithalen. Onze keeper was hier echt kansloos. Rust 1-0 voor NEW CASTLE CITY. Het sierden onze leeuwen dat zij hun koppies niet lieten hangen. Daar waar mogelijk werden de Engelsen aangepakt en dat leverde nog bijna de 1-1 op. Maar zover kwam het helaas niet. De eindstand was New Castle City-DUNO 1-0. Maar gelet op de vorige wedstrijden had DUNO prima verzet geboden. Na afloop kwam een Engelse trainer de hand schudden en sprak zijn bewondering uit over het spel van onze D3.
Toen was wedstrijd 4 aan de beurt. Deze was tegen DSO. Dit was een stevig team met erg grote spelers en zij hadden het de Engelse ook lastig gemaakt. Dat beloofde weer een pittige partij te worden. De eerste helft ging het over en weer, maar de meeste druk kwam toch vam DSO. Het leek wel of ons team na het verlies tegen New Castle City de moed had verloren. Het oude euvel sloop weer in de ploeg. Geen overleg meer de passes kwamen niet meer aan de vleugels werden niet meer benut enz.Ook sloop bij deze warmte de vermoeidheid in de ploeg. Bij sporadische aanvallen waren onze voorwaartsen niet snel meer. De ruststand was 0-0.
De tweede helft was hetzelfde beeld. Maar ook bij DSO was het beste eraf. Maar wat zovaak gebeurde was ook nu weer het geval. Op het middenveld werd er finaal misgetrapt de bal schoot door naar een vrije speler. Onze verdediging moest er achteraan maar was veel te langzaam. Onze keeper kwam nog wel uit maar er was geen houden aan. 1-0 voor DSO. Dit was tevens de eindstand.
Nog een wedstrijd te gaan. Deze was tegen de gastheren CELERITAS. Als wij deze zouden winnen en DSO zou de laatste verliezen kon DUNO D3 nog 2e worden. De Engelse waren toch niet meer in te halen. Vol goede moed begonnen wij aan de klus. De eerste helft was van beide kanten een wat rommelige partij. De ruststand was dan ook 0-0
Na de rust kwam er bij DUNO weer wat lijn in het spel en kwam het geloop ook weer terug. Dat betaalde zich ook uit in een prima goal van Kursat.1-0 voor DUNO
De druk van DUNO werd weer iets groter en na een echte doelworsteling scoorde Amit de 2-0 voor DUNO.Toen werd het wat onvriendelijker. Een aanval van Celeritas werd onregelementair gestopt buiten het strafschopgebied. De grensrechter vlagde ook direct maar de scheidsrechter legde de bal op de stip ipv buiten het strafschopgebied. Dit onder groot protest van de DUNO-spelers. Onze aanvoerder mag wel met de scheidsrechter praten maar moet wel de bal op de stip laten liggen en niet wegtrappen. De scheids trok toen ROOD. Nu riep iedereen dat hij een 5 minuten straf mag geven en bij de D-jeugd nog geen rode kaart. Kortom ergernis alom. De strafschop bleef staan. Damian stond de speler diep in zijn ogen te kijken.. Deze liet zich echter niet gek maken scoorde, hoewel Damian de bal wel aanraakte maar onvoldoende om hem buiten de paal te krijgen. 2-1 Met nog 1 of 2 minuten te spelen blies de scheidsrechter ineens af en zei dat DUNO was gediscwalificeerd omdat zij met een man te veel zouden hebben gespeeld. Hierop trok het hele circus naar de wedstrijdleiding. Alwaar trainer en grensrechter het e.e.a. gingen uitleggen. Conclusie;Geen discwalificatie. Eindstand der halve 2-1 voor DUNO. Weer 3 punten in de pocket. Nu was het wachten op de uitslag van DSO. Jammer die hadden ook gewonnen.