DUNO JO13-3 neemt revanche op zichzelf

11 september 2016 0:00

Op een heerlijke, zonovergoten zaterdagochtend troffen onze Duno boys de spelers van HBS in een uit-wedstrijd. Als eerste werd natuurlijk de DUNO vlag opgehangen. Als ambassadeurs van de vlag neemt ons team elke uit wedstrijd de vlag mee en hier bij HBS wapperde hij vol trots in het E-goal voor de dug out; speciaal voor Rob Steensma. De nederlaag van vorige week hebben de jongens gebruikt om kritisch naar zichzelf te kijken en het samenspel te verbeteren. En dat is gelukt! En hoe!!

JO13 3 vlag gaat overal mee naar toe
Afgelopen week werd daar hard op getriand en met wat hulp van Nathan stond er zaterdag een zeer gedreven team op het veld met maar 1 doel en dat was winnen! Met een 4-4-2 opstelling met Dean in het doel en Nick, Collin, Edwin en Jonathan is de verdediging was het voor tegenstander HBS O13-7 bijna onmogelijk om het goal te bereiken. Het middenveld bestaande uit Daan, Bas, Dominick en Yusuf verdedigde waar nodig goed mee, maar voorzagen Elija en Tom in de spits ook van prachtige passes. Al in de eerste minuten was het Tom die de bal snel mee naar voren nam en direct al wist te scoren! Een heerlijk begin! Ook in de 0-2, die vlot volgde, speelde Tom een belangrijke rol. Hij tikte de bal naar Dominick en die kon de bal netjes in het net schieten. Bij de 0-3 was het Elija die goed kon afspelen op Dominick zodat Dominick zijn 2e doelpunt van de wedstrijd kon maken. Aanvallend raakten de jongens in een erg goede flow, nu was het Bas die een schot waagde, maar helaas voor de DUNO boys werd dit schot keurig gepareerd door de HBS keeper.
Helaas had Edwin nog wat last van zijn knie, en kon geen volledige wedstrijd spelen. Diego kwam erin en stond goed zijn mannetje achterin. Elija werd gewisseld voor Jason, die ook deze week vanuit de O13-4 ons team kwam helpen. Die maakte een flitsende start door de bal van Tom aan te nemen en direct de paal te raken. Dit resulteerde in een corner, maar wederom was het de paal die 0-4 voorkwam. Voor dit moment wel te verstaan. Donne kwam het veld op en Tom maakte nog een mooi schot op doel, maar weer was het die paal die de 0-4 uitstelde. Even later kon Tom, die mooi vrij stond en wat goed gezien werd door Dominick, dan eindelijk die 0-4 maken. Vlak voor rust was er een flinke overtreding van de keeper van HBS, Jason werd hard onderuit gehaald. Een penalty was het resultaat, die door Bas koelbloedig werd genomen en gescored. Met 0-5 de rust in!
Nog even werd er onder het genot van een lekker limootje gefinetuned en sloot Jorg nog aan voor de tweede helft na zijn mooie overwinning met de O11-1. De 4-4-2 beviel goed, dus ook zo begonnen de bikkels aan de tweede helft. Ook deze helft begon goed aanvallend met een mooie pass van Tom op Elija, maar die trof helaas de keeper. Ook de pass van Elija op Diego kon niet worden omgezet in een doelpunt, de paal was er wederom om dat te voorkomen. Het aanvallen werd iets te ver doorgezet waardoor HBS met drie man door kon breken en hun nul van het scorebord wist te vegen: 1-5. Hierdoor stond DUNO weer op scherp en liet de aanvallers van HBS niet nogmaals zover komen. Nick kwam vanuit de verdediging zover op dat hij zelf wist te scoren, daar was de 1-6! Dit was tevens de eindstand, prachtig drie punten binnengehaald! Daar kunnen de jongens super trots op zijn!
JO13 3 Tom speler van de week
Hierna werd de vlag weer zorgvuldig gestreken en klaargemaakt voor de volgende uitwedstrijd. Ook de komende weken wordt er nog hard gewerkt aan samenspel en het gebruik van het hele veld. Maar het resultaat na deze paar trainingen mag er zijn! De wisselbeker voor speler van de week was er vandaag voor Tom, die echt een mooie wedstrijd heeft gespeeld en zich de volle wedstrijd keihard heeft ingezet met flink wat assists en 2x zelf wist te scoren.
Ingrid (moeder van Tom O13-3 en Jorg O11-1)