DUNO JO13-3 sleept gelijkspel uit het vuur

15 oktober 2016 0:00

Die Haghe - DUNO JO13-3 3-3, zaterdag 15 oktober 2016

De mannen van DUNO JO13-3 maakten het zich zaterdagochtend onnodig moeilijk tegen het elftal van Die Haghe. DUNO gaf een voorsprong weg, kwam zelfs op achterstand, maar wist uiteindelijk nog wel de gelijkmaker te scoren. Eindstand: 3-3.

Onder druilerige omstandigheden traden de elf van DUNO JO13-3 in alle vroegte aan voor het bekerduel tegen Die Haghe. Op het kunstgras in Ockenburgh kwam DUNO goed uit de startblokken. De tegenstander werd direct onder druk gezet. Goede voorzetten van beide flanken en een tweetal corners leverden wel dreiging op, maar geen direct gevaar. Edwin was dichtbij de 0-1, maar zijn vrije trap spatte op de lat uiteen.
Counter
In eerste instantie wist Die Haghe nauwelijks onder de druk vandaan te komen, al kwam de ploeg er op de counter een paar keer gevaarlijk uit. Maar een (wederom) ijzersterke Collin wist telkens met goed ingrijpen te voorkomen dat Die Haghe tot een schot op doel kwam. Bram - de stand-in voor vaste keeper Dean - had in het begin van de wedstrijd dan ook weinig te doen.
Halverwege de eerste helft moest centrale verdediger Edwin het veld verlaten met een knieblessure. Zijn vervanger Daan deed het prima op een voor hem onbekende positie.
Schor
Toch kwam Die Haghe er steeds vaker uit en verslapte het sterke spel van DUNO uit de beginfase. Tot frustratie van een schor geschreeuwde trainster Paula lag er (te) veel ruimte tussen de linies, liet het middenveld zich bij aanvallen van de tegenstander te weinig terugzakken en hield niet iedereen zijn positie.
Uiteindelijk was het DUNO dat kort voor rust op voorsprong kwam. Een lage voorzet van rechtermiddenvelder Tom werd slecht verwerkt door de keeper van Die Haghe. De bal kwam voor de voeten van Diego, die de bal hard en hoog de touwen injoeg.
JO13 3b
Een minuut later werd de score verdubbeld. Ditmaal was het de verdediging van Die Haghe die faalde. Een vrije trap links van het zestienmetergebied werd niet goed weggewerkt, waarna opnieuw Diego de trekker overhaalde en de stand op 0-2 bracht. Een tegengoal op slag van de rust bracht de ruststand op 1-2
Uit handen
De blessure van Edwin bleek mee te vallen. Hij kon in de tweede helft weer starten, waardoor Daan een linie kon opschuiven. De tweede helft ging verder waar de eerste was gebleven en dat leidde al snel tot de 2-2. Halverwege de tweede helft kwam Die Haghe zelfs op voorsprong en leek DUNO de derde plaats in het bekertoernooi uit handen te geven.
Kennelijk was de achterstand nodig om de spelers van DUNO wakker te schudden. De ploeg ging beter en vooral feller spelen. Er was een fout van de keeper nodig om de stand gelijk te trekken: de doelman verzuimde een rollertje met zijn handen te pakken, maar schoot in plaats daarvan de bal laag en recht door het midden in de voeten van Tom. Die kon ongehinderd ‘de 16' in lopen en tekenen voor de gelijkmaker.
JO13 3a
Afspiegeling
Na een slotfase met enkele hachelijke momenten voor de goal van DUNO en opmerkelijke beslissingen de scheidsrechter - die aan beide kanten veel toeliet en per abuis een veelbelovende aanval van DUNO affloot - klonk het eindsignaal. De 3-3 was een juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld en voor DUNO voldoende om een knappe derde plaats in het bekertoernooi veilig te stellen. De hard werkende Yusuf werd tot speler van de week gekozen.