Triest einde wedstrijd ondanks ruime overwinning DUNO JO13-3

12 november 2016 0:00

Bevroren velden deze zaterdagochtend in Den Haag met veel afgelastingen in de poule van de DUNO boys JO13-3. De partij van onze jongens werd verplaatst naar het hoofdveld van BMT wat er qua echte grasmat net wat beter bijlag dan het bijveld waar eigenlijk gespeeld zou worden. Zonder keeper Dean en sterke speler Collin trad de rest van het team, inclusief nieuwe sterspeler Quentin aan tegen BMT JO13-3, een belangrijke wedstrijd want de teams leken op papier zeer aan elkaar gewaagd.

DUNO ging voortvarend van start en was het Diego die met een mooie omhaal de bal voor het eerst serieus richting doel kreeg.
Slechts enkele minuten later lukt het Diego, na een mooie voorzet van Tom, de bal wel het doel in te tikken, 0-1. Instant keeper Daan had weinig te doen het eerste deel van de wedstrijd, maar verhinderde met een mooie redding een tegendoelpunt. DUNO bleef goed in de aanval, maar Tom werd in het strafschopgebied hard onderuit gehaald en een penalty volgde. Koelbloedige Nick schoot deze trefzeker in en maakte de 0-2. BMT probeerde nog een paar keer richting Daan te komen, maar strandde steeds in de sterke DUNO verdediging. De 0-3 zat er aan te komen, de eer was aan Tom, deze maakte echt een prachtgoal!
BMT voelde de druk en forceerden een vrije trap. In het goed opgestelde muurtje was het Edwin die de bal wegtrapte. DUNO kwam weer met een tegenaanval, Nick maakte een strakke pass op Dominick die de bal op zijn beurt doortikte naar Diego, die helaas net naast schoot.
Yusuf wilde deze vergissing graag herstellen; hij kwam een heel eind, maar ook hij werd onderuit gehaald in het 16 meter gebied. Penalty 2 volgde. Nieuwkomer Quentin toonde veel moed en nam deze strak en tekende hiermee voor de 0-4. Hiermee gingen de teams de rust in. Voor de ouders tijd even om op te warmen in de kantine.
Vol goede moed werd er begonnen aan de tweede helft. Nick trok nu de keepershandschoenen aan en liet zien dat hij naast lekker kan voetballen ook een goed keepersoog heeft. Al snel verhinderde hij een tegendoelpunt vanuit een vrije trap tegen door de bal te vangen.
Edwin speelde sterk achterin en maaide meer dan eens de bal over de zijlijn als deze dreigend het goal naderde. Na best veel tegenaanvallen was het de beurt aan Dominick om de 0-5 te scoren en te laten zien dat DUNO er deze tweede helft ook toe deed.
Toch bleef BMT goed druk zetten en creeerde goede kansen. Nick moest echt in actie komen de bal uit het doel te houden. Een vrije trap tegen belandde wederom in het muurtje Daan, Jonathan en Edwin. Maar DUNO wilde toch meer, Tom maakte nog een fraaie pass op Quentin, maar zijn schot raakte helaas de paal. Jonathan zat net als Ayman weer een goed in de wedstrijd en speelde lekker fel en bewegelijk. Hij kreeg als verdediger nog een prachtkans en miste op een haar na met zijn stevig schot het doel. Helaas lukte het BMT toch om onze DUNO bikkels het eerste tegendoelpunt van deze competitie te bezorgen. Daarna herpakte DUNO zich goed en volgde er mooie schoten op doel van Quentin, Donne en Jonathan. Maar alleen Tom wist raak te schieten en zorgde met zijn tweede treffer voor de mooie eindstand van 1-6.
Bijzonder onvoorstelbaar wat er toen gebeurde....
Van de blijdschap van de overwinning kon niet worden genoten; hals over kop moest DUNO het grimmige terrein van BMT verlaten. Hierdoor ook geen tijd om de wedstrijd te evalueren, foto's te maken en de speler van de week te benoemen. Ondanks dit afschuwelijke voorval, toch een goed weekend allen.